Pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România se simte bine şi respiră singur

Data actualizării: Data publicării:
mugurel pacient transplant plamani

Pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România se simte bine şi respiră singur, la o săptămână de la operaţie, au anunţat medicii de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Capitală. Bărbatul se află în continuare pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, într-o rezervă, unde face exerciţii pentru mobilitate şi pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie.

echipa medici transplant
Echipa de medici care a efectuat primul transplant pulmonar din România

CITIȚI ȘI: Primul transplant de plămâni din România. Povestea pacientului

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din Capitală, pacientul care a beneficiat de primul transplant pulmonar din România se simte bine.

”La o săptămână de la intervenţie, prima de acest tip din România, pacientul are o evoluţie favorabilă. Bărbatul a respirat fără ajutorul aparatelor la şase ore de la intervenţie, iar cele patru drenuri toracice au fost extrase pe rând de echipa medicală, în timpul acestei săptămâni”, se arată în document, potrivit News.ro

Bărbatul se află în continuare pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, într-o rezervă, unde face exerciţii pentru mobilitate. De asemenea, în acest moment, bărbatul face şi exerciţii pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea respiratorie.

El este monitorizat permanent de echipa medicală a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”.

În urmă cu o săptămână, a avut loc primul transplant pulmonar făcut în ţara noastră. Intervenţia s-a desfășurat la Spitalul Sfânta Maria din Capitală şi a fost pe cât de dificilă, pe atât de controversată. Transplantul a venit la doar o zi după un schimb de acuzaţii între fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi primarul Capitalei.

Pacientul este nimeni altul decât personajul unui reportaj din campania Digi24 Pacient în România, în care vă arătăm încercările la care sunt supuşi bolnavii în sistemul românesc de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri