Până unde a mers sacrificiul unei mame pentru fiul ei de 8 ani

Data publicării:
transplant iasi

Sacrificiu nepreţuit! O mamă i-a donat un rinichi fiului său în vârstă de doar câţiva ani, pe care boala îl obliga să facă dializă. Săptămână de săptămână copilul mergea cu ambulanţa de la Focşani la Iaşi, pentru tratamentul de care depindea viaţa lui. Acum, medicii de la Iaşi au făcut prelevarea şi transplantul, care spun ei, a ieşit perfect.

La doar 8 ani, băiatul era dependent de dializă. De două ori pe săptămână, bătea 200 de kilometri până la spital unde stătea cu orele. O rutină cumplită, care i-a mâncat un an din copilărie. Conştientă că poate trece mult timp până la găsirea unui donator compatibil, mama a "rupt" o parte din ea, ca să îşi vadă copilul teafăr.

Ioana - mama copilului: „Îmi spunea că vrea și el, când poate și el să facă sport, când poate și el să nu mai aibă restricții, când poate să facă și el ce face un copil normal?”.

Adelina Miron - medic specialist în urologie: „Viaţa pe dializă este grea şi pentru un adult, darămite pentru un copil, care nu poate să aibă o copilărie aşa cum o au toţi ceilalţi... cu ieşit afară, cu mers la sanie, cu jucat.”

Femeia mărturiseşte că era pregătită demult să îi doneze fiului ei un rinichi.

Ioana - mama copilului: „Decizia am luat-o de când avea doi ani, atunci am făcut testele de compatibilitate, știam că aici o să se ajungă”.

Operaţia a durat aproape patru ore, iar medicii sunt bucuroşi: transplantul a decurs fără probleme. Iar acum băieţelul poate, în sfârşit, să zâmbească.

Adelina Miron - medic specialist în urologie: „Nu au apărut complicaţii. El este foarte bine. Evoluţia este spectaculoasă, aş putea să spun. Pentru că, după 24 de ore de la transplant, avea deja funcţiile renale normale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri