Peste 70 de angajați ai Institutului Inimii Cluj-Napoca au protestat față de scăderea salariilor și amenință cu grevă generală

Data publicării:
protest medici
Foto: Facebook/Emanuel Ungureanu

Zeci de angajaţi ai Institutului Inimii Cluj-Napoca au participat la un protest spontan, miercuri dimineaţă, în faţa sediului instituţiei, nemulţumiţi că în urma aplicării noului regulament privind sporurile li s-ar reduce veniturile. Activitatea Institutului nu a fost afectată, însă angajaţii susţin că intenţionează să declanşeze greva generală, scrie News.ro. 

protest medici
Foto: Facebook/Emanuel Ungureanu

Protestul a durat trei ore, timp în care aproximativ 70 de salariaţi ai Institutului Inimii Cluj-Napoca au scandat în faţa clădirii în care lucrează, folosind şi vuvuzele sau fluiere pentru a face zgomot.

Participanţii au scandat ”Salarii decente!”, ”Grevă generală! Grevă generală!”, ”Sporuri cuvenite” şi au purtat cartoane cu mesaje precum ”Protest spontan” sau ”Nu vrem salarii speciale, dar merităm salarii normale”.

Mai multe categorii de salariaţi ar urma să aibă veniturile diminuate după aplicarea noului regulament privind sporurile, ceea ce îi nemulţumeşte pe angajaţii Institutului.

”După ce ne-au promis dublări şi triplări de salarii, au ajuns să le reducă”, a spus o participantă.

Directorul Institutului Inimii Cluj-Napoca, Florin Crişan, a declarat pentru News.ro că angajaţii au ieşit spontan în faţa clădirii, ”nemulţumiţi de perspectiva de a pierde din venituri”.

”Pe luna martie s-au plătit doar salariile, în data de 5 aprilie, fără sporuri, adică fără a se aplica noul regulament privind sporurile, dar de când vom aplica, sunt categorii de personal care vor pierde din venituri, ceea ce îi nemulţumeşte pe angajaţi”, a spus directorul, care a adăugat că se vor purta discuţii cu Ministerul Sănătăţii pentru a se găsi soluţii.

Salariaţii au reluat lucrul în jurul orei 10.30, însă au spus că intenţionează să declanşeze greva generală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri