Pintea: La un concurs pentru asistente medicale, nouă din 10 candidaţi nu au ştiut să se spele pe mâini

Data actualizării: Data publicării:
asistenta captura tv

Nouă din zece candidaţi la un concurs pentru ocuparea unor posturi de asistenţi medicali într-un spital nu au ştiut cum să se spele pe mâini, la proba practică, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, explicând că există o anumită procedură care trebuie respectată.

 

„Am participat la diverse seminarii şi conferinţe. La Palatul Parlamentului a fost o conferinţă, «Mâini curate». Un spital din Braşov este cel mai curat din Europa şi a promovat acest program, «Mâini curate». (...) Există nişte indicatori, care se referă şi la această acţiune, pentru că spălatul mâinilor presupune o anumită procedură. La un moment dat, la un concurs pentru asistente medicale în spital, unul dintre subiecte la proba practică a fost spălatul pe mâini. Am urmărit cu interes acel concurs pentru că probele practice erau ceva nou şi se refereau inclusiv la abilităţile asistenţilor medicali. Din 10, nouă nu au ştiut să se spele pe mâini, pentru că există o procedură specifică. Bun, eşti angajat într-un spital, dar există nişte proceduri”, a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, miercuri, cu ocazia prezentării raportului de bilanţ la şase luni de mandat.

Ea a explicat că implementarea acestor proceduri ţine de directorul de îngrijiri, iar în ceea ce priveşte controlul, de acesta se ocupă Direcţia de Sănătate Publică.

De la 1 martie, salariile în sistemul de sănătate au crescut la nivelul salariului de bază stabilit pentru 2022 în Legea salarizării. Este vorba de creșteri între 70% și 172%, după cum explica ministrul înainte de intrarea în vigoare a majorării.

Tot ministrul Sorina Pintea dădea exemplul unei infirmiere, care avea să primească, de la 1 martie, un salariu de 2.586 lei net, fără sporuri, precum și al unui asistent medical cu studii superioare, care avea să încaseze un salariu de circa 3.000 de lei net.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri