Plan alb de urgenţă la Spitalul Judeţean Cluj

Data publicării:
General Election - National Health Service
BIRMINGHAM, ENGLAND - MARCH 16: Nurses in the accident and emergency dept of Selly Oak Hospital work during a busy shift on March 16, 2010 in Birmingham, England. As the UK gears up for one of the most hotly contested general elections in recent history it is expected that that the economy, immigration, industry, the NHS and education are likely to form the basis of many of the debates. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

Medicii de la Spitalul de Urgență din Cluj testează procedura de pregătire şi primire a urgenţelor în caz de catastrofă, în cadrul exerciţiului de simulare Seism 2016. Conducerea spitalului de urgenta din Cluj a primit ordin să aplice planul alb care se activează în caz de catastrofă. 

Medicii şi tot personalul medical trebuie să fie pregătit pentru o eventuala primire a unui aflux mare de victime cu răni multiple.

Până la primirea unor solicitări concrete, nu se va lucra suplimentar, dar au fost stabilite gărzile şi specialiştii care vor fi chemați la muncă.

De asemenea, au fost stabilite şi împărţite spaţiile pentru primirea, triajul şi tratarea pacienţilor.

Spitalul de urgenţă din Cluj este unul dintre cele mai mari unităţi sanitare din ţară cu peste 60.000 de pacienţi anual. Seism 2016 este cel mai mare exerciţiu de acest gen organizat până acum în România. Potrivit scenariului, echipajele de intervenţie şi spitalele incluse în simulare trebuie să acţioneze în cazul unui cutremur major produs în zona Vrancea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri