Plan detaliu. Educație medicală în țara leacurilor băbești

Data publicării:
pastile captura

În afară de fotbal și de politică, românii se mai pricep foarte bine la ceva: la medicină. 3 din 4 români se trateaza singuri, cu medicamente care cred ei că le fac bine. Uneori nu mai ajung nici măcar la farmacie, pentru că se bazează pe leacurile învățate de la bunica ori de pe internet. Într-o mare de informații, multe dubioase, pe care le găsim online, se distinge un proiect de educație medicală autentică, al unui cardiolog. Un interviu cu Vasi Rădulescu, doctorul care s-a lăsat de medicina de spital și pentru a sparge mituri despre sănătate, puteți vedea duminică, de la 20:30, la Plan detaliu.

Vasi Rădulescu, medic cardiolog: Am avut o pacientă la un moment dat care a trecut de un punct... a vrut să-mi taie o șuviță de păr. Pare hilar până acum. Și să-l analizeze la un computer special și să-mi spuna toate carențele din organism, toate bolile pe care le pot face la un moment dat și așa mai departe. Evident că am fost reticent în chestiunea asta... Și există computere cuantice, așa sunt marketate, îi dai un fir de păr și îți spune toate minunile astea și te bombardează apoi "specialistul" respectiv cu suplimente, ce mai trebuie să faci și așa mai departe ca să nu ajungi acolo. 

Minunile de aparate care alcalinizeaza apa și care costă mii de euro și care n-au niciun fundament științific, tot felul de aparate care se pun pe articulații, pe craniu, care stimuleaza cu niște unde și care promit așa, niște efecte spectaculoase și care n-au nicio dovadă, astea de biorezonanță, nimic, zero. Și sunt foarte multe.

Tratamentele astea naturiste pentru piatră la colecist, pune nu știu ce amestec, ia nu știu ce verdeață, nu știu de care, pune-ți o mămăligă fierbinte în zona ficatului, stai pe partea dreaptă, înghite sare de nu știu ce și te vindeci.. astea pot avea un efect dezastruos pentru oameni. Mituri sunt multe. Când am pornit Leapșa de sănătate am zis că mă voi concentra și pe chestiunea asta și din timp în timp avem gen 25 de mituri din sănătate demontate frumos și prind foarte bine. Oamenii reacționează și mă bucură faptul ăsta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri