Pompier cu arsuri grave, rănit în misiune, transferat la Viena

Data actualizării: Data publicării:
pompier-incendiu-padure-isu-caras-severin

Pompierul care a suferit arsuri în timpul intervenţiei de ieri de la incendiul din Eşelniţa a fost transferat la o clinică din Viena.

Bărbatul avea răni pe 35% din suprafaţa corpului, iar medicii din ţară au decis să-l trimită în străinătate, pentru că aici nu putea primi îngrijirile necesare.

Iniţial, militarul a fost adus de la Drobeta-Turnu Severin la Spitalul din Timişoara, unde a fost pregătit pentru transportul în Austria.

S-a decis transferul la Timişoara pentru diagnostic şi îngrijiri. Am discutat vizavi de gravitatea cazului şi s-a luat decizia că după ce va fi evaluat la Timișoara se va încerca transferul spre o clinică din străinătate. La București nu erau locuri, la Timişoara ştiţi că noi avem cele trei paturi dar încă aparatura nu este complet instalată şi celelalte două boxe sunt în curs de amenajare. A venit la Timișoara, a fost diagnosticat si tratat în primă fază de colegii de la chirurgie plastică. Șeful secţiei a convocat chiar de acasă doi chirurgi plasticieni pentru îngrijirea corespunzătoare”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Raed Arafat: „România are nevoie de un număr mai mare de locuri pentru arși”

Raed Arafat, coordonator DSU,  a precizat că „pompierul a suferit arsurile în timpul unei intervenții la un incendiu de pădure, iar arsurile sunt grave, de gradul 2 și 3, profunde, la aproximativ 30-40% din suprafața corporală”.

„A fost transferat în cursul nopții. Acum se află la Viena și este sub tratament. De acolo, nu am primit încă un raport despre evaluarea lor despre pacientul respectiv”, a adăugat Arafat.

„Vreau să insist la un aspect. Ieri a fost această discutie inclusiv la Bruxelles cu mai mulți colegi. Inclusiv Franta, inclusiv Belgia transferă bolnavi, în unele situații arși, în alte părți. Franța are acorduri cu Belgia și cu Germania, la graniță. Și același lucru, Belgia are acorduri cu alții, pentru că numărul paturi, indiferent cât de mare va fi, întotdeauna poate să apară situația în care ele să fie ocupate, așa cum se întâmplă și în țările celelalte”, a subliniat el.

Raed Arafat a recunoscut însă că „România are nevoie de un număr mai mare de locuri pentru arși, fără nicio discuție”.

„Spitalul Floreasca primește pacienți la secția lor de arși, numai că acum este în renovare, igienizare și nu s-a putut primi”, a mai spus coordonatorul DSU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri