Povestea din spatele unei pancarte altfel de la mitingul PSD de la Craiova

Data actualizării: Data publicării:
costel bercea

Nu toată lumea care a venit în centrul Craiovei, la sfârşitul săptămânii trecute, era susţinător al liderului PSD. Costel Bencea, voluntar la oncologia pediatrică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova avea un cu totul alt mesaj. Bărbatul a venit să-l informeze pe liderul PSD că nu mai sunt medicamente de tratare a cancerului la copii. Niciunul dintre oficiali nu a reacţionat la pancarta ţinută sus cu orele. Costel Bencea a povestit pentru Digi24 care este situația la spitalul din Craiova.

-Cât timp a durat protestul dumneavoastră?

Costel Bencea: Două ore, aproximativ.

-V-a băgat cineva în seamă?

Costel Bencea: Nu, nu m-a băgat nimeni în seamă. Au remarcat pancarta mea o parte din susținători care au spus că e adevărat ce scrie pe ea și m-au făcut să-mi pun întrebarea, că nu înțelegeam, că dacă sunt de acord cu ce scrie pe ea, de ce au venit să aplaude? Și au mai remarcat-o râurile de susținători care curgeau din primărie către scenă și care, după ce citeau, nu aveau curaj să se uite la mine, se uitau în pământ. Situația e cunoscută de multă vreme, e știut că nu sunt medicamente la oncopediatrie și copiii, pur și simplu, adică părinții nu au soluții, copiii sunt mici.

-De câtă vreme nu sunt medicamente acolo?

Costel Bencea: Eu fac voluntariat de aproape un an jumate și situația e mai veche. Nu sunt medicamente. Am reușit să aducem anul trecut din India, am adus la începutul anului din Germania, părinții fiecare cum s-au descurcat, dar Ministerul Sănătății nu-i ajută. Există scuza că nu sunt bani. În ultima vreme au apărut, sunt niște bani donați într-un cont al spitalului, bani de care conducerea spitalului a aflat, doctora Polixenia Stancu, oncopediatru, i-a anunțat, a fost informată printr-un email că au intrat medicamente în țară, existau într-un depozit farmaceutic, a fost sfătuită să facă un referat, a făcut mai multe referate, și în continuare banii sunt în același cont blocați, importatorul a anunțat că medicamentele s-au terminat, după ce au anunțat că sunt, iar copiii așteaptă tratament cu ajutorul voluntarilor, care să fie plătit cu bani donați.

-Să ne închipuim că s-ar fi oprit lângă dvs ministrul Sănătătții, sau chiar, mai bine de atât, Liviu Dragnea. Ce i-ați fi spus?

Costel Bencea: Sincer, nu mai am așteptări. Eu nu fac politică, nu mă interesează, de fapt mă interesează că merg la vot. Ei știu, situația e bine-cunoscută, acum concret e vorba de acești copii, dar situația în țară e bine-cunoscută. Lucrurile nu merg bine. Nu cred că i-a interesat că eu am ținut pancarta aia sus, au trecut pe lângă mine, au văzut-o cu siguranță, nu i-a interesat, nu-i interesează.

I-aș invita să vină acolo pe holul ală de la etajul 10 și să-i vadă pe copii îmbrăcați pijama cum merg cu trepiedul și cu perfuzia agățată de braț, să arunce o privire. Și dacă vor reuși după aia să se uite în ochii părinților, înseamnă că lucrurile... așa e firesc să se deruleze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri