Povestea unui bărbat care a refuzat internarea apoi a ajuns pe oxigen: Nu credeam că mă poate afecta așa, nici în visele cele mai urâte

Data actualizării: Data publicării:
pacient targoviste cristian focsan2

A trecut de la internare refuzată, desigur, pe propria răspundere, la imposibilitatea de a respira fără supliment de oxigen, în doar trei zile.

Este pe scurt povestea unui pacient din Târgoviște care afla că este infectat cu noul coronavirus în urmă cu exact două săptămâni. Un bărbat tânăr, de 43 de ani, fost sportiv de performanță, nefumător. Credea că are toate șansele să treacă ușor prin boală, mai ales că s-a testat doar pentru că avea febră ușoară.

Trei zile mai târziu, după două nopți crunte și dureri insuportabile răspândite în tot corpul, a decis să meargă totuși la spital. Analizele făcute la internare erau alarmante, așa că medicii l-au trecut pe supliment de oxigen.

Recunoaște acum că a greșit că nu a mers de la început la spital și spune că experiența i-a schimbat întreaga viață.

Pacientul e încă internat în Secția COVID a Spitalului de Urgență din Târgoviște, unde a acceptat să își spună povestea pentru Digi24.

Cristian Focșan, pacient: În urmă cu două săptămâni m-am simțit rău, aveam febră, frisoane. Chiar joi m-a sunat DSP să îmi spună că testul este pozitiv și îmi recomandă să mă internez. Dar eu le-am spus că vreau să stau acasă, că mă simt bine.

La acel moment lucrurile nu erau chiar așa rele, nu mai aveam febră puternică și nici tuse puternică. A treia zi, deci sâmbătă seara, a început să îmi fie rău, foarte rău, dureri de burtă, tuse puternică, la întoarcere chiar să alunec, să pic.

A doua noapte, același lucru. Luni am avut episoade puternice de tuse, practic, nu puteam să mai stau pe scaun datorită durerilor de burtă, am decis să merg la spital, deși inițial refuzasem internarea.

Am venit la spital, analizele nu erau ok, plămânii erau infiltrați, lucrurile stăteau destul de rău. Seara amețeam, eram confuz, mă țineam de pereți să ajung pe patul spitalului.

De două zile mă simt mai bine, chiar mi-a zis medicul că am analize acceptabile.

Reporter: Așteptați din nou test?

Cristian Focșan, pacient: Da, am înțeles că mâine. Am fost pe oxigen și medicii trebuie să mă vadă că pot respira și fără oxigen.

Reporter: Ați fost pe oxigen?

Cristian Focșan, pacient: Da, am fost pe oxigen. Chiar am avut o stare gravă. Nu credeam că mă poate afecta în asemenea măsură, nici în visele cele mai urâte.

A fost o experiență traumatizantă. Acum, lucrurile merg bine Le recomand și celorlalți care se simt rău, să vină la spital, să nu stea acasă.

Acest virus afectează pe oricine, indiferent de vârstă. Câteva saloane mai încolo sunt doi tineri de 25 de ani care abia se țin pe picioare și sunt persoane de 60 de ani care prezintă o stare generală mai bună. Ne afectează în mod diferit, dar e important să fim sub supravegherea medicilor

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri