Prea multă curăţenie ar putea dăuna copiilor

Data publicării:
curatenie mama copil shutterstock_158292755
Foto: Shutterstock

Poate nu este cea mai bună idee să vă curăţaţi prea des casa cu dezinfectanţi. Mai ales dacă aveţi copii mici. Pentru că un nou studiu avertizează că, din această cauză, pot deveni obezi.

Peste 80 la sută dintre locuinţe sunt curăţate cu dezinfectanţi în fiecare săptămână, arată estimările.

Una dintre marile temeri ale părinţilor este ca bebeluşii lor să nu intre în contact cu bacterii periculoase. Aşa că folosesc în exces produse antimicrobiene, printre ele şi şerveţele pentru bebeluşi. Un obicei care afectează greutatea corporală a copiilor, susţin cercetătorii canadieni.

Oamenii de știință au descoperit că bebeluşii care trăiesc în case curăţate cu astfel de produse cel puţin o dată pe săptămână, în primele trei-patru luni de viaţă vor avea de două ori mai multe bacterii intestinale considerate responsabile pentru creşterea în greutate. Iar la vârsta de trei ani vor avea un indice corporal mult mai mare decât ar fi normal.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.
Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri