Prefectul de Gorj: Activitățile cultural-educative și sportive vor fi suspendate în comuna unde locuiește românul cu COVID-19

Data publicării:
180910_tabla burete PACHET_SCOALA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ion Cristinel Rujan, prefectul din Gorj, a declarat că a decis suspendarea tuturor activităților cultural-educative și sportive în comuna unde locuiește românul infectat cu coronavirus. De asemenea, toate persoanele cu care bărbatul a intrat în contact vor fi izolate la domiciliu.

Prefectul din Gorj a transmis, joi, că a convocat comitetul județean pentru situații de urgență și a decis suspedarea tututor activităților unde sunt prezente multe persoane în comuna unde locuiește bolnavul cu COVID-19. Cursurile vor fi, de asemenea, suspendate, iar școlile vor fi dezinfectate.

„Asigurarea supravegherii persoanelor aflate în izolare la domiciliu de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj pentru noile cazuri de izolare la domiciliu, monitorizarea stării de sănătate pentru noile cazuri de izolare la domiciliu prin Direcția de Sănătate Publică Gorj, asigurarea de către autoritățile administrației publice locale a apei, hranei sau a altor bunuri de primă necesitate pentru noile cazuri de persoane izolate la domiciliu”, a spus prefectul.

Angajații serviciilor de urgență au obligația de a lucra suplimentar, la nevoie

„Ancheta epidemiologică se desfășoară prin raportare la cetățeanul român, cu privire la cei care au intrat în contact cu persoana din judetul Gorj. Ea vizează, în afară de identificarea persoanelor, și celelalte măsuri care implică plasarea acestora în regim de izolare la domiciliu, recoltarea de probe biolologice și transmiterea lor la Institutul Matei Balș”, a precizat Ion Cristinel Rujan.

Medicii de familie din comuna unde a fost depistat primul român infectat cu COVID-19 vor fi convocați, iar angajații serviciilor de urgentă au obligația de „a lucra, la nevoie, ore suplimentare, peste timpul de lucru”.

Editor web: C.T.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri