Prefectul de Olt a fost confirmat cu noul coronavirus. El era contact direct al unuia dintre șefii Poliției care au COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Florin Homorean prefect olt
Prefectul de Olt a fost confirmat cu coronavirus Foto: Facebook Florin Homorean

Prefectul județului Olt, Florin Homorean, are test pozitiv pentru noul coronavirus și a fost internat la Spitalul Județean Slatina. Prefectul este contact direct al unuia dintre șefii Inspectoratului Județean de Poliție Olt care, zilele trecute, au fost diagnosticați, la rândul lor, cu COVID-19.

Anunțul a fost făcut, duminică, pe Facebook, chiar de către prefect. „În urmă cu câteva minute am fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, fiind confirmat cu virusul Sars-Cov-2. În cursul zilei de ieri, pentru a nu exista vreo suspiciune cu privire la contactul meu cu persoane pozitive, am fost testat, cu rezultat pozitiv astăzi”, a scris Florin Homorean.

Acesta a precizat că starea lui de sănătate este bună și a făcut apel la responsabilitate din partea cetățenilor. „Starea mea de sănătate este bună, nu prezint simtomatologie specifică COVID-19. Fac un apel la responsabilitate pentru toţi cetatenii din judeţul Olt! Virusul nu iartă pe nimeni!”, a mai scris prefectul Florin Homorean.

 La nivelul județului Olt, sunt 400 de pacienți confirmați de la începutului pandemiei cu noul coronavirus și s-au înregistrat 15 decese.

Șeful și adjunctul de la IPJ Olt au fost depistați pozitiv în urmă cu câteva zile. Ei participaseră la Prefectura Olt la o ședință cu mai mulți șefi de instituții. A fost declanșată o anchetă epidemiologică și mai multe persoane, contacți direcți, au fost testate.

La începutul lunii iunie, au fost confirmaţi pozitiv și mai mulţi poliţişti din cadrul secţiei rurale de la Coteana, de la posturile de poliţie din Ipoteşti şi Brebeni. Șeful de post de la Ipoteşti, care avea și alte boli, a murit.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri