Primar aflat de patru zile în greva foamei în fața Ministerului Sănătății

Data publicării:
lucian morar primar ulmeni - fb

Primarul oraşului Ulmeni, Lucian Morar, care se află în a patra zi de greva foamei în faţa Ministerul Sănătăţii, încercând prin gestul său să convingă ministerul să deschidă o staţie de ambulanţă în localitatea sa, a precizat într-o postare pe pagina de Facebook, că va continua protestul până la primirea unui răspuns, relatează Agerpres.

lucian morar greva foamei - fb
Primarul din Ulmeni face greva foamei în fața Ministerului Sănătății Foto: Facebook

„Sunt în a patra zi de grevă a foamei! Au fost cadrele medicale de la Ambulanţă pentru a-mi verifica nivelul glicemiei, tensiune şi pentru EKG (...) Sunt bine şi sănătos! Starea de spirit şi psihică este una bună! Sunt determinat să merg până la capăt pentru comunitatea mea şi pentru proiectele mele”, a scris Lucian Morar.

Acesta menţionează că încă din anul 2011 a solicitat Ministerului Sănătăţii deschiderea unei staţii de ambulanţă în oraşul Ulmeni, iar ulterior a aflat că administraţia judeţeană pregăteşte deschiderea unei staţii în comuna Ariniş.

„Sunt siderat de decizia Ministerului Sănătăţii, comunicată public prin canalele media judeţene cu prilejul inaugurării Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte, de a înfiinţa o staţie de ambulanţă în comuna Ariniş, judeţul Maramureş, în condiţiile în care UAT Ulmeni a început acest demers justificat în anul 2011 şi nu a primit răspuns favorabil. Am transmis solicitări privind înfiinţarea unei staţii sau substaţii de ambulanţă în oraşul Ulmeni, judeţul Maramureş, începând cu anul 2011”, a precizat Lucian Morar (PMP).

Recent, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat într-o vizită efectuată la Spitalul de Urgenţă din Baia Mare că se are în vederea deschiderea unei staţii de ambulanţă în comuna Ariniş, localitate aflată în nord-estul judeţului. De asemenea, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a confirmat că se analizează oportunitatea deschiderii unei staţii de ambulanţă în comuna Ariniş, însă nu a precizat momentul în care ar putea deveni operaţională şi dacă există finanţare pentru această investiţie. 

Citiți și:  Primul primar din România care renunță la pensia specială: „Este un măr otrăvit al PSD”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri