Proiect: 4.400 de lei, salariul unui rezident din anul I

Data actualizării: Data publicării:
Center For Disease Control Reports Highest Number Of Measles Cases In 20 Years
Foto: Guliver/GettyImages

Salariile medicilor rezidenţi vor creşte de la 1 ianuarie 2018. Cel puţin asta prevede draftul proiectului Legii Salarizării la care guvernanţii lucrează acum. Astfel, rezidenţii din anul întâi vor avea un venit brut de cel puţin 4.400 de lei, la care se adaugă sporuri, iar cei din anul şase vor câştiga peste 6.000 de lei lunar.

Vor fi creșteri salariale și de sută la sută pentru medicii rezidenți din anul I. Conform draftului legii salarizării unitare aceștia vor avea un salariu de bază care va porni de la 4.481 de lei la care se vor adăuga și sporuri. Astfel, suma la care va ajunge un medic rezident din anul I ar putea ajunge la aproape 5.000 de lei brut. Este singura categorie de medici rezidenți care va primi această creștere de salariu începând de la 1 ianuarie 2018.

În ceea ce privește ceilalți medici rezidenți, această creștere va avea loc etapizat până în 2021. De exemplu, un medic rezident din anul II va avea în următorii patru ani un salariu de bază de 4.725 de lei, iar un medic din anul III va fi remunerat cu 5.132 de lei brut.

Medicii rezidenți din anii IV și V vor avea un salariu de bază de 5.377 de lei, iar cel mai mare venit brut îl vor obține rezidenții din anii VI și VII - 6.110 lei brut, sumă la care se vor adăuga bineînțeles și sporuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri