Prostatectomii de înaltă complexitate realizate minim invaziv, la Spitalul Clinic SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
Conf. Gingu Articol susținut de SANADOR

Cancerul de prostată este cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată în rândul bărbaților. În România, această afecțiune reprezintă a doua cauză de deces prin cancer la bărbați, după cancerul pulmonar.

Cancerul de prostată se dezvoltă lent, afectează în special bărbații peste 50 de ani și de cele mai multe ori este asimptomatic. Diagnosticarea bolii se realizează în baza anamnezei minuțioase, a examenului clinic și a investigațiilor paraclinice și imagistice.

Tratamentul pentru cancerul de prostată depinde de mai mulți factori, precum gradul de dezvoltare a tumorii, gradul de răspândire și starea generală de sănătate a pacientului, precum și de potențialele beneficii sau efecte secundare ale tratamentului.

Spitalul Clinic SANADOR, cu Centrul Oncologic integrat, oferă acces la o gamă complexă de modalități de diagnostic și tratament pentru cancerul de prostată.

La Spitalul Clinic SANADOR pacienții au acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă, și la echipamente medicale de ultimă generație. Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă, este unul dintre medicii de elită ai echipei Spitalului Clinic SANADOR și abordează cu succes intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice.

Ion L. a fost supus unei prostatectomii radicale în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, după ce la un control de rutină a fost depistat un nivel crescut al PSA-ului (indicator specific afecțiunilor de prostată). Postoperator, pacientul are o evoluție favorabilă, cu recuperarea continenței, iar PSA este nedetectabil.

Anul trecut, la un control de rutină, mi s-a detectat un PSA mare, de 8, în creștere semnificativă față de anul anterior, iar recomandarea medicală a fost de operație. La sfatul unui prieten care, la rândul lui, trecuse printr-o intervenție asemănătoare cu un an înainte, am ajuns la dl Conf. Gîngu. Intervenția de prostatectomie radicală a decurs impecabil, după o săptămână am plecat acasă vindecat. Din 3 în 3 luni vin la controale, iar rezultatele analizelor și investigațiilor sunt foarte bune. La ultimele analize, realizate recent, PSA-ul este nedectabil” mărturisește Ion L.

Recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, Conferențiarul Gîngu realizează la Spitalul Clinic SANADOR o gamă extinsă de intervenții, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice cu sistemul chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi.

În Urologie, chirurgia robotică este recomandată ca tratament de primă intenție pentru prostatectomii, intervenții prin care este îndepărtată chirurgical prostata, parțial sau în întregime. Sistemul robotic oferă chirurgilor o vizibilitate sporită, cu o mărire de până la 10 ori a câmpului operator, astfel încât medicul poate identifica eventualele mici sângerări, ceea ce oferă un control sporit intraoperator al acestora. Totodată, medicul chirurg se bucură de o claritate sporită a imaginii, având posibilitatea să identifice anatomia structurilor pe care le operează, cum sunt marginile prostatei, uretra, nervii și vasele de sânge din zona respectivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri