Proteste la două spitale din București. „Vom face în fiecare zi grevă”

Data publicării:
protest marius nasta

Au loc negocieri cu sindicatele la Ministerul Sănătăţii, după ce angajaţii a două unităţi medicale din Capitală au protestat joi dimineaţă. Este vorba despre Institutul "Matei Balş" şi Institutul "Marius Nasta", ambele pentru tratarea bolilor infecţioase.

Angajaţii au ieşit în faţa instituţiilor şi şi-au strigat nemulţumirile. Ei sunt revoltaţi de plafonarea sporurilor. Cadrele medicale spun că li s-au tăiat din salarii chiar şi 1.000 de lei.

- Vrem sporul înapoi! Vrem sporul înapoi!

- Demisia! Demisia! Demisia!

Protestam pentru că sporul a scăzut foarte mult. Cred că e echitabil să ne strângem cu toții la masă și să rezolvăm acest conflict, vom face în fiecare zi grevă până la greva generală. Cerem demisia doamnei ministru dacă nu ne ia in considerare cererile și a conducerii pentru că nu a calculat un spor echitabil pentru cei expuși la risc”, a spus Daniela Bastar, asistent șef la Institutul "Marius Nasta".

Noi dorim maxim 85% dacă nu se poate 100%, laborator de risc, se lucrează cu bacterii vii, riscul de îmbolnăvire e foarte ridicat. Nu renunțăm la protest. Pierdem 1.000 de lei. Ne-a făcut 4800 și ceva, cu spor la 50% pierdem 1.000 de lei”, a spus Ioana Maria, asistent laborator de bacteriologie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri