Protestul neobișnuit al unor medici disperaţi

Data actualizării: Data publicării:
protest satu mare

S-au asigurat că toţi pacienţii sunt bine, că de urgenţe are cine să se ocupe, apoi au ieşit la un protest mut în curtea spitalului. Şi n-au fost puţini: 150 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean din Satu Mare au vrut să arate astfel că nu mai pot lucra fără medicamente.

Protestul lor a durat aproximativ o oră, după care medicii și asistentele s-au întors la muncă.

Oamenii au cerut în primul rând medicamente pentru urgențe, ca adrenalina și o serie de calmante, care lipsesc de aproximativ o lună.

Medicii și asistentele se plâng de asemenea de comunicarea deficitară pe care o au cu conducerea spitalului și că referatele pe care le adresau conducerii instituției întâmpinau obstacole și erau returnate.

Managerul spitalului spune că a aflat de protest abia în această dimineață, de la reporterul Digi24, ba chiar întreba de ce protestează personalul medical.

El spune că ar fi vorba despre un complot împotriva lui și că, în ciuda încercărilor de agăsi o cale de mijloc, s-a lovit de lipsă de comunicare din partea medicilor.

Președintele Consiliului de Administrație al spitalului, Szabolcs Nagy, care este și administratorul orașului Satu Mare, a declarat pentru Digi24 că a cerut în repetate rânduri o listă cu medicamentele care lipsesc, dar nu a primit-o încă.

Managerul spitalului spune că intenționează să-și dea demisia după ce va avea o discuție cu conducerea județului Satu Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri