Raed Arafat, despre medicii antivacciniști: Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru dacă dezinformezi populația

Data publicării:
Raed Arafat poartă mască.
Șeful DSU, Raed Arafat. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a vorbit diminică seara, la Digi24, despre medicii care transmit populației mesaje antivacciniste și care răspândesc știri false, ori dezinformează populația. „Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru, dacă clar vii cu date false și dezinformezi populația din poziția de medic”, spune șeful DSU care a mai adăugat că cei care au făcut asta au produs deja mult rău.

„Problema medicilor este una mai gravă. Pentru medicul care comentează și vine cu informații care n-au bază științifică, colegii lor pot imediat să știe că informația lor este falsă, sau nu este bazată pe știință, ci este pe opinii personale. Medicul se folosește autoritatea lui când comunică, și când comunică astfel de lucruri care nu trebuie să le probeze populația, pentru că populația vede că e medic, face mult mai rău decât o persoană obișnuită”, a spus Raed Arafat la Digi24.

„Impactul lui este dublu, așa că salut ce a spus astăzi președintele Colegiului Medicilor, domnul profesor Coriu, în ideea că urmează să ia măsuri dure împotriva celor care continuă să facă acest lucru. Trebuia să fie luate deja astfel de măsuri și că bucur că cei de la Colegiul Medicilor au anunțat că vor lua astfel de măsuri, pentru că trebuie să ai responsabilitatea cuvântului pe care îl spui. Ești liber să spui ce vrei, dar răspunzi de acest lucru, dacă clar vii cu date false și dezinformezi populația din poziția de medic. Din fericire nu sunt mulți care au făcut acest lucru, dar cine a făcut acest lucru a făcut destul rău, și acest lucru îl vedem”, a adăugat seșful DSU.

Președintele Colegiului Medicilor: Medicii cu teorii nevalidate științific să fie suspendați

Președintele Colegiului Medicilor susține suspendarea tuturor medicilor care prezintă în spațiul public teorii nevalidate științific.

„Ca medic și ca președinte al Colegiului Medicilor din România (CMR), analizând și văzând situația dramatică a pandemiei din România, voi susține din acest moment cu toată tăria, sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și periclita sănătatea publică”, transmite Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Daniel Coriu spune că a auzit teorii precum „Pandemia nu există”, „Este o banală răceală”, „Prin vaccin ne cipează” sau „Vaccinul ne omoară”, iar rezultatul este că România a ajuns pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2: „Mor și se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienți și avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populației, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulți își fundamentează decizia în privința sănătății lor pe informații care nu au bază științifică. Noi ca și reprezentanți ai corpului medical trebuie să fim un exemplu în privința conduitei legată de sănătatea publică!”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri