Rafila: 1.200 de persoane au cerut pastila de iodură de potasiu în iulie, 230.000 în august

Data actualizării: Data publicării:
Rafila face declarații.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Alexandru Rafila a spus, duminică seara, că 1.200 de persoane au cerut medicilor de familie rețeta pentru a ridica pastila de iodură de potasiu în luna iulie. În luna august, în schimb, numărul lor a fost de 230.000, a precizat ministrul Sănătății la Antena 3.

„În luna iulie am avut doar 1.200 de persoane care au apelat la medicii de familie ca să obțină prescripție, în luna august, însă avem vreo 230.000. E o creștere importantă. Sigur, dacă comparăm cu cele 7 milioane de persoane eligibile, este încă puțin, dar așteptăm cu încredere și cifrele din luna septembrie”, a spus Rafila.

„Eu nu vreau și nu am avut niciodată intenția să creez panică, dar un comportament responsabil cred că este de dorit și mai ales dacă există această posibilitate de a avea iodura de potasiu la domiciliu și să o utilizez în caz de posibil, nu probabil știu să facă diferența asta. (...) Orice lucru se poate întâmpla. Probabilitatea înseamnă că procentajul care poate duce la acel eveniment nefericit e totuși consistent. Discutăm de o chestiune posibilă, nu cred că este târziu ca fiecare dintre cei care se prezintă la medicul de familie pentru alte tipuri de afecțiuni să solicite iodura o dată cu rețeta obișnuită”, a adăugat ministrul Sănătății.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri