Rafila: Peste o săptămână o să fie multe sute de persoane infectate. Până la toamnă sigur nu va fi vaccin

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Rafila, reprezentatul Romaniei la OMS
Alexandru Rafila, atrage atenția că, în această perioadă, a crescut foarte mult consumul de azitromicină. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat vineri că se așteaptă ca până săptămână viitoare să fie multe sute de persoane infectate cu coronavirus. „Va fi o creștere serioasă”, avertizează acesta.

„Probabil că peste cinci, şase zile o să vedem o creştere foarte serioasă a numărului de cazuri. Sărim de sută mâine, probabil că peste o săptămână o să fie multe sute de persoane infectate”, a spus Rafila vineri seară, la Antena 3.

Alexandru Rafila susține că în perioada următoare, pe măsură ce va crește numărul celor infectați, cazurile ușoare vor fi tratate acasă. 

„Trebuie să trecem la faza a doua în care toate cazurile uşoare se vor trata la fel cum se tratează cazurile de gripă, iar cazurile complicate în spitale”, susține președintele Societății Române de Microbiologie.

Rafila a declarat că, cel mai probabil, numărul infecțiilor va scădea la vară, însă în toamnă COVID-19 va reveni. De asemenea, acesta a precizat că până în toamnă nu va exista un vaccin.

„Dacă vom ajunge în mai-iunie cu un număr rezonabil de cazuri, asta înseamnă un număr căruia să îi facă față sistemul medical. O să traversăm această perioadă, probabil în perioada verii numărul va scădea, și în toamnă va crește iar.

Până în toamnă sigur nu va fi un vaccin. Să nu amăgim oamenii inutil. Durează luni bune testele și mai apoi durează până el este produs. După doi trei ani, ne imunizăm”, a mai declarat Rafila.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri