Rata vaccinării a explodat. Anunţul făcut de Bodog în Guvern

Data actualizării: Data publicării:
Berlin Hit By Measles Outbreak

În ultimele două săptămâni rata de vaccinare a crescut de aproape patru ori, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în deschiderea şedinţei de Guvern de vineri.

Berlin Hit By Measles Outbreak
Foto: Sean Gallup/Getty Images)

"Vreau să aduc un mesaj de mulțumiri, mulțumiri din suflet în numele Guvernului și al meu, pentru campania extraordinară dusă de presă în sprijinul campaniei de vaccinări, și nu numai presei, ci și celor foarte activi pe media electronică, în spațiul virtual. Rezultatele campaniei (...) sunt cuantificabile (...) și, după părerea mea, sunt spectaculoase pentru o săptămână, cu toate că, domnule ministru, am să vă rog să continuați cu măsurile și de sancționare a celor care încă n-au înțeles ce trebuie să facă în domeniu", i-a transmis Tudose lui Bodog, potrivit Agerpres.

Recent, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog a declarat că părinţii care refuză vaccinarea şi consilierea nu îşi vor putea înscrie copiii în colectivitate, dar vor putea găsi alternative educaţionale. Sancțiuni vor fi aplicate, potrivit proiectului de lege conceput de Ministerul Sănătății, părinților care nu se prezintă la medic și celor care refuză să fie informați cu privire la vaccinare. Dacă va fi adoptată în forma prezentată, legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Luna trecută, premierul Mihai Tudose i-a dat ultimatum ministrului de resort, ca să găsească problemele şi soluţiile pentru situația vaccinării.

Ştire în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri