Reacția Ministerului Sănătății după apelul singurului spital de lepră din România

Data publicării:
180306_MS_CONFERINTA_sorina pintea__08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ministerul Sănătății anunță, vineri, că a analizat în regim de urgență situația de la Spitalul Tichilești și va lua măsurile necesare pentru ca pacienții internați în această unitate sanitară să ducă un trai decent.
180306_MS_CONFERINTA_sorina pintea__08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
 
Reacția ministerului condus de Sorina Pintea intervine după ce în spațiul public a fost preluat, joi, un apel pe care un angajat al singurului spital de bolnavi de lepră din România l-a făcut pe Facebook. Angajatul solicita publicului donații și spunea că cea mai mare nevoie a celor zece pacienți internați la spitalul din județul Tulcea este hrana.

Ministrul Sănătății va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care se va excepta Spitalul Tichilești de la prevederile HG 665/2016 privind alocația de hrană acordată în unitățile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.
 
Instituția precizează că nu au existat sesizări sau solicitări transmise de conducerea spitalului din Tichilești la Ministerul Sănătății  pentru suplimentarea  fondurilor de hrană sau alte necesități. 
„Este o situație specială, care necesită rezolvare urgentă. În Ministerul Sănătății se lucrează deja la proiectul de act normativ care poate îndrepta lucrurile. Cei 10 pacienți au nevoie de condiții pentru un trai decent în acest spital care este practic casa lor, pentru că aici își petrec toata viată. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primește pacienți doar pe o perioadă limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situația este cu atât mai dramatică şi necesită o soluționare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri