Record absolut de îmbolnăviri în București. Care este explicația expertului în sănătate publică

Data actualizării: Data publicării:

București a înregistrat sâmbătă 352 de noi cazuri de coronavirus, un record absolut, cu peste 150 mai multe decât precedentul record, care a fost de 197 de cazuri, tot în această săptămână. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, pune această creștere pe seama întoarcerii bucureștenilor din concediu, în special de pe litoral.

Sâmbătă a fost raportat cel mai mare număr de cazuri noi în București: 352, un record absolut, care depășește cu mult vechiul record negativ, de 197 de cazuri noi în 24 de ore, înregistrat tot în această săptămână.

Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, pune această creștere pe seama „întoarcerii oamenilor din marile aglomerații turistice, adică de pe litoral. Ne așteptăm să crească numărul de persoane care necesită îngrijire și numărul de cazuri grave”.

Totodată, ea spune că este prea devreme ca această creștere să fie determinată de deschiderea restaurantelor la interior.

„Impactul deschiderii restaurantelor la interior se va vedea peste 14-21 de zile. Relaxarea de peste vară a fost greșit înțeleasă”, a explicat Ioana Stăncel sâmbătă, la Digi24.

Ea a avertizat că următoarele două săptămâni vor fi dificile.

„Urmează sa mai revină oameni din vacanță, copiii se vor întoarce în colectivitate. Următoarele două săptămâni vor fi o perioadă de încercare, care se va suprapune și cu alegerile locale”, a mai spus Ioana Stăncel.

Expertul în sănătate crede că ar trebui luate măsuri în privința începerii școlii înainte de organizarea alegerilor locale cu secții de votare în școli.

Tot ea mai arată că părinții au un rol împortant în această etapă, ei trebuind să-și supravegheze și să-și îndrume copii să se poarte responsabil.

„Părinții ar trebui să înțeleagă măsurile de prevenție. Să le explice copiilor care sunt măsurile, riscurile, cum se pune masca, cum se spală mâinile. Ar trebui, dacă observă simptome, să nu-i trimită la școală, să anunțe medicul de familie. Copilul trebuie ținut departe de ceilalți membri ai familiei până la un diagnostic clar”, a mai spus Ioana Stăncel.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri