Rovana Plumb, luată la rost despre spitalele promise în campanie: „Avem bani pentru documentațiile tehnice”

Data actualizării: Data publicării:
rovana-plumb

Rovana Plumb a răspuns unui tir de întrebări legate de finanţarea autostrăzilor şi a spitalelor regionale. Ministrul pentru Fonduri Europene nu a putut spune însă cum vor ajunge guvernanţii să îndeplinească tot ce promit cu sârg acum.

Reporter: Cine răspunde pentru cei 180 de kilometri de autostradăcare nu sunt gata?

Rovana Plumb: Vom analiza.

Reporter: În doi ani ați reușit să îndepliniți programul de guvernare?

Rovana Plumb: Un proiect major cum este un spital regional, din punct de vedere al documentațiilor tehnice, durează trei ani.

Reporter: Atunci de ce ați promis că îl faceți până în 2020? De ce promiteți și câștigați alegerile cu o promisiune că în 2020 vom avea 3 spitale, ba chiar 8 regionale și unul metropolitan, cine își asumă nerealizarea?

Rovana Plumb: Avem bani pentru documentațiile tehnice ale spitalelor regionale.

Bani sunt pentru documentația tehnică, nu pentru spitale”, a precizat Cosmin Prelipceanu, moderatorul emisiunii „Jurnalul de seară”. În continuare, Ludovic Orban a spus că „este o minciună gogonată că durează trei ani de zile”. „Depinde de firma care face studiu de fezabilitate, cât de serioasă e și ce documentație pune pe masă”, a adăugat președintele PNL, invitat în studio.

Ce se întâmplă în materie de spitale regionale este o bătaie de joc. Este o sfidare la adresa fiecărui cetățean român. Avem bani inclusiv pentru construcția celor trei spitale, pentru care este prevăzută finanțarea iar ăștia nu-s în stare nici măcar să termine documentația tehnică. Vom pierde acești bani, o spun din capul locului”, a subliniat Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri