Saloane insalubre la Ginecologie și Pediatrie, în Focșani

Data actualizării: Data publicării:
gandac

Mucegai, saltele pătate şi cearșafuri rupte în saloanele de la Ginecologie din Spitalul Judeţean Focşani, relatează Digi24. În speranţa că dacă arată lumii cum este acolo, lucrurile se schimbă, o femeie care a fost internată a pus pe Facebook fotografii ce ilustrează cum arată camerele. Directorii spun că imaginile sunt vechi, dar o vizită făcută recent la spital a demonstrat contrariul.

„Mucegai pe pereţi, saltele murdare, pătate, cearşafurile rupte, pătate, chiar dacă sunt spălate, condiţii inumane, în general.”

În saloanele în care trebui să fie curăţenie lună, gravidele sunt îngrozite. Grupurile sanitare sunt de nefolosit: toaletele nu au colac şi duşurile sunt foarte murdare. O femeie care a trecut prin această experienţă a făcut fotografii şi filmări şi le-a pus pe Facebook. Informaţiile ei au fost confirmate aproape pe loc de mulţi pacienţi ai spitalului de la Focşani.

„Nu doar această secţie arată aşa... aproape peste tot în spital sunt aceleaşi condiţii! La Pediatrie, unde copiii sunt ţinta microbilor, iar la Ortopedie, pe lângă aceste condiţii improprii, este foarte frig.”

„Doamne... e ultimul loc în care aş vrea să calc vreodată.”

Într-un alt clip filmat de un pacient la secţia Pediatrie se vede cum gândacii mişună prin saloane.

„Situația este la fel peste tot, da, gândaci, mucegai, mamele de la pediatrie dorm cu copiii în pat.”

Directorii spitalului au trimis imediat purtătorul de cuvânt să spună că lucrurile nu stau așa.

„Fotografiile nu sunt din Spitalul Judeţean Focşani, sau dacă sunt, sunt fotografii foarte vechi”, susține Alina Cosma, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Focşani.

Totuși, pacienții spun că abia la începutul acestei săptămâni au observat muncitori care scot mobilierul pe hol şi îl acoperă cu plastic, semn că se zugrăvește.

Reporterii Digi24 au cerut și părerea Ministerului Sănătății despre saloanele insalubre de la Spitalul Județean Focșani, dar până acum nu au primit răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri