Sănătate digitală pentru pacienții români. Despre puterea informației și diagnosticul online

Data publicării:
main photo Articol sustinut de Regina Maria

Digitalizarea este despre noi și modul în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi, apelând la tehnologie pentru a ne ușura viața și a lua cele mai bune decizii. Iar când vine vorba de sănătate, mediul online ne asigură o cantitate mare de informații și stă în puterea noastră să le analizăm și să conștientizăm cât este de important să filtrăm sursele sigure.

La ce riscuri ne expunem dacă ne luăm informația din surse nesigure?

Astăzi, putem primi o serie de diagnostice diferite doar tastând anumite simptome în bara de „Search”. La un click distanță apare adevărata problemă: accesul la informații exacte.

Studii recente ne spun că 3 din 4 români își pun singuri un diagnostic, iar 7 din 10 români nu ajung la medic pentru controale de rutină. În momentul în care ne confruntăm cu o problemă medicală, deseori ajungem să căutăm pe Internet răspunsurile la întrebări, dar autodiagnosticarea, fără bază medicală, ne poate crea și mai multe probleme. În plus, poate duce la automedicație, un comportament ce poate avea consecințe negative asupra sănătății noastre. Dacă luăm medicamente fără prescripție medicală, putem să ne agravăm simptomele sau putem risca apariția unor reacții adverse periculoase pentru organism.

Cum alegem ce este cel mai bine pentru sănătatea noastră?

Este important să fim corect informați și să știm să identificăm sursele sigure sau să căutăm opinii avizate, care ne oferă o garanție când vine vorba de monitorizarea problemelor medicale. De aceea, rețeaua de sănătate REGINA MARIA a dezvoltat platforma de educație medicală https://www.reginamaria.ro/, care ne facilitează accesul la informații sigure și la medici care pot răspunde întrebărilor noastre medicale.

Prin intermediul platformei, putem cere un sfat sau adresa o întrebare unui medic prin opțiunea gratuită „Întreabă un medic”. Completând formularul de pe site, oricine poate trimite o întrebare unui specialist de la REGINA MARIA și va primi un răspuns pe mail în 24-48 h.

Practic, înainte de vizita propriu-zisă la medic, putem primi o opinie avizată mult mai repede decât am crede. Opțiunea „Întreabă un medic” ne ghidează către o anumită specialitate și ne oferă șansa de a primi recomandări personalizate în legătură cu problemele noastre. Astfel, evităm riscul de a ne autodiagnostica, o practică des întâlnită în România.

Trăim în vremea digitalizării, iar rolul nostru ca pacienți responsabili este și cel de a selecta cât mai corect informațiile disponibile în mediul online. Dacă nu apelăm la sfatul unui medic, putem să investigăm mai multe despre starea noastră de sănătate chiar în secțiunea „Edu” de pe site-ul REGINA MARIA.

Pe platforma rețelei de sănătate conținutul este pregătit sau validat de medici. Cu ajutorul interviurilor realizare cu specialiști aflăm mai multe despre investigații, proceduri, intervenții și înțelegem mai multe despre afecțiunile pe care le prevenim sau tratăm. De asemenea, găsim în site și articole dedicate unor subiecte medicale frecvent căutate: nutriție, somn, sarcină, gripă, alergii, tiroidă, sănătatea femeii și a bărbatului, dar și curiozități medicale și multe altele.

Site-ul REGINA MARIA a crescut ca un hub educațional, care vine în întâmpinarea pacientului smart, responsabil și informat din punct de vedere medical. În prezent, peste 2,4 milioane de vizitatori unici accesează lunar site-ul https://www.reginamaria.ro/, ca o sursă de încredere atunci când vine vorba de căutarea unor răspunsuri la întrebări legate de starea lor de sănătate.





Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri