Angajați ai Spitalului de Ginecologie Ploiești, depistați cu stafilococul auriu

Data actualizării: Data publicării:
spital cabinet ginecologie-1

Scandalurile din Sănătate se ţin lanţ. Cinci asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti au fost depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu.

Angajatelor li s-a interzis accesul în spital şi se află la domiciliu, sub tratament. Se întâmplă în urma unui control făcut la ordinul ministrului Sorina Pintea.

Astfel de verificări au fost efectuate în mai multe spitale din ţară, după ce zeci de bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti din Bucureşti au fost infectaţi cu bacteria periculoasă.

DSP a recoltat exudat faringial de la personalul medico-sanitar. 98 de angajați. Din probele recoltate, 5 sunt pozitive cu stafilococ auriu. Au fost recoltate și probe de pe suprafețe, lenjerie, tegumente, 20 probe de aeromicroflora. S-a verificat existența procedurilor de spălare, de dezinfecție a mâinilor,a procedurilor de curățenie.

Probele recoltate de pe suprafețe tegumente din aer au ieșit conforme, ceea ce înseamnă că în acea maternitate s-au respectat regulile. Cu toate că avem 5 angajați infectați cu stafilococ auriu, nu am avut nicio îmbolnăvire a niciunui bebeluș”, a declarat ministrul, Sănătății Sorina Pintea, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri