Șapte medici sunt cercetați pentru ucidere din culpă, după moartea a doi pacienți. Aceștia se află sub control judiciar

Data publicării:
Ambulanță lângă intrarea în spital.
Șapte medici sunt cercetați pentru ucidere din culpă, după moartea a doi pacienți.

Șapte medici de la Spitalul Județean din Galați, cercetați pentru ucidere din culpă, se află sub control judiciar pentru 60 de zile. Doctorii au primit decizia din partea procurorilor, după ce ajuns în atenția acestora, în urmă cu un an, când doi pacienți pe care îi aveau medicii în grijă au murit în spital, în condiții suspecte.

Anul trecut, la finalul lunii octombrie, un bărbat de 46 de ani din Galați a mers la spital cu simptome de pneumonie, pentru îngrijiri. Timp de 3 zile, în așteptarea rezultatelor COVID, acesta nu fost diagnosticat și tratat. Mai mult, a fost plimbat între spitale. Între timp, starea lui s-a înrăutățit, iar la nici 10 ore după ce a fost internat în secția ATI, bărbatul a decedat. Medicii care ar fi trebuit să aibă grijă de el sunt acum cercetați pentru omor din culpă.

Paula Tănase, procuror: Am dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, instituind o serie de obligații și interdicții, între care interdicția comunicării între aceștia, interdicția părăsirii localității, respectiv a exercitării profesiei în desfășurare în care au săvârșit faptele.

Pe de altă parte, avocatul unora dintre medici spune că a fost depusă o plângere împotriva ordonanței date de procurori.

Cristian Săraru, avocat: Ne aflăm încă în perioada urmăririi penale. Etapă, care este nepublică, astfel încât aceste informații afectează prezumția de nevinovăție ale acestor persoane, cât și secretul acestei etape de urmărire penală, în care astfel de informații nu ar trebui să fie publice.

Medicii vizați de controlul judiciar au fost suspendați de spital.

Ionuț Băneșanu, medic Spitalul de Urgență Galați: Unitatea noastră a dispus interzicerea profesiei de medic și a activității medicale în perioada controlului judiciar.

Această situație pune în dificultate spitalul județean din Galați.

Ionuț Băneșanu, medic Spitalul de Urgență Galați: Oricum unitatea noastră era în deficit de medici, de personal medical. Acum, vă dați seama că o să fie mult mai greu de acoperit turele, de acoperit gărzile.

Procurorii și-au exprimat decizia doar în cazul bărbatului cu pneumonie. Ei anchetează și moartea unei studente la medicină, care ar fi fost diagnosticată greșit în același spital.

Reporter: Dana Costache / Operator: Marian Munteanu

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri