Scandal şi injurii în sala de operaţie a Spitalului Craiova. A fost nevoie de intervenţia agenţilor de pază

Data publicării:
medic

Încă un scandal în sala de operaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. De data asta s-a lăsat cu îmbrânceli şi a fost nevoie de intervenţia agenţilor de pază pentru a aplana conflictul între doi medici. Un chirurg acuză conducerea că nu a fost lăsat să opereze un pacient şi l-a bruscat pe directorul medical al spitalului.

Incidentul s-ar fi petrecut în faţa secţiei de urologie a spitalului judeţean din Craiova. Medicul Riza, cunoscut pentru conflictele cu colegii din trecut, a vrut să intre cu un pacient în sala de operaţii. Agenţii de pază nu l-au lăsat însă. Directorul medical ar fi încercat să aplaneze conflictul.

Mihaela Cheie, medic: „Medicul Riza cu mâinile întinse lateral mi-a obstrucţionat pur şi simplu trecerea. A început să mă înjure, să îmi spună cuvinte obscene, nu vi le pot reproduce”.

Mugur Riza, medic urolog: „Este adevărat că aţi agresat-o? Aţi împinsă-o pe doamna? Păi cum s-o agresez că doamna e şi filmată”.

Conducerea spitalului susţine că medicul nu ar avea voie să intre în sala de operaţii.

Paul Tomescu, şeful Secţiei de Urologie: „Am încercat şi pacientului să-i explic că dl doctor Riza are integrare pe secţie începând de luni 18 martie”.

Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă: „Pacientul nu era programat în programul operator pentru ziua de astăzi, deci pacientul nu ştiu de unde află nu ştiu de unde ştie”.

Medicul acuzat de agresiune susţine, însă, că avea programare la operaţie şi că acţiunea conducerii spitalului a pus în pericol pacientul.

Mugur Riza, medic urolog: „A apărut cu gardienii, ne-a blocat. Nu m-a lăsat să operăm cu toate că eram programaţi, se făcuse vizita”.

Valentin Guţul, pacient: „Astăzi eu trebuia să fiu operat.”

Doctorul Mugur Riza a fost concediat anul trecut în luna octombrie ca urmare a numeroaselor abateri dovedite în comisia de disciplină a unității medicale. Medicul a atacat în instanță concedierea și magistrații i-au dat câștig de cauză astfel că, de la 1 martie, s-a întors să profeseze în spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri