Scandalul dezinfectanților din spitale. Ce spunea patronul uneia dintre companiile anchetate

Data actualizării: Data publicării:
dan cruceanu

Una dintre companiile anchetate într-un nou scandal al dezinfectanților din spitale este o companie de la Ploieşti, care a mai fost implicată şi acum trei ani într-un caz legat de dezinfectanţi ineficienţi vânduţi spitalelor. Reporterii Digi24 au mers la vremea respectivă pe această pistă şi au încercat să afle explicaţii de la patronul firmei.

Firma Al Carina SRL din Ploiești a încheiat în anul 2015 un contract cu Spitalul de Urgenţă Târgu Mureş în valoare de peste 10 milioane de lei. Aşa a ajuns pe primul loc în topul firmelor care se ocupă de dezinfectanţi.

Dan Cruceanu, patronul firmei Al Carina: Acest contract este un acord cadru, semnat pe 2 decembrie, dacă nu mă înşel, pe o perioadă de trei ani de zile. La nivel de an 2015, luna decembrie, am primit o singură comandă, în valoare de vreo 143.000 sau 144.000 de lei.

Al Carina distribuie același tip de dezinfectanți pentru spitale ca și Hexi Pharma, concurentul ei direct. Hexi Pharma este a doua societate în topul cu cele mai multe vânzari de dezinfectanți în 2015, cu contracte de aproape opt milioane de lei. Societatea de pe locul 3, Remix Com SRL - care a avut vânzari de peste patru milioane de lei, nu a putut fi găsită la sediul declarat la Registrul Comerțului.

Societatea Al Carina are 12 angajați, iar sediul ei e într-un parc industrial din Ploiești. Acțiunile sunt împărțite în mod egal între soții Dan și Alina Cruceanu. Într-un interviu acordat Digi24, patronul spune că e prieten cu un fost ofițer SRI, și cu un fost șef al Poliției Prahova.

Reporter: Lucrează la dumneavoastră domnul?

Dan Cruceanu, patronul firmei Al Carina: Nu

Reporter: Dar îl cunoaşteţi?

Dan Cruceanu: Da.

Reporter: În ce relaţie sunteţi cu domnul?

Dan Cruceanu: De prietenie.

Reporter: Vă cunoaşteţi cu domnul?

Dan Cruceanu: Da, este socrul domnului.

Reporter: Şi vă cunoaşteţi cu el?

Dan Cruceanu: Mă cunosc prin prisma faptului că mergem la... ne-am întâlnit la... de exemplu, a făcut acum trei săptămâni nunta de argint, la care normal că a venit şi socru-su. Ne cunoaştem prin prisma faptului... de ploieşteni, nu de altceva.

Patronul firmei Al Carina ține sa precizeze faptul ca prietenia sa cu foști ofițeri de informații și de poliție nu l-a ajutat în niciun fel în afaceri.

Dan Cruceanu, patronul firmei Al Carina: SRI-ul, IPJ-ul Prahova... nu, deci, sunt...

Reporter: Sunt pure cunoştinţe, nimic altceva?

Dan Cruceanu: Exact. Prieteni de ploieşteni, de familie. De familie, impropriu de familie. Că ne vedem la un şpriţ, într-o conjunctură, asta înseamnă că te ajută cineva la o afacere?

Declarațiile proprietarului Al Carina au venit la doar o zi după ce fosta soție a lui Dan Condrea a spus că patronul Hexi Pharma era agent al Serviciului de Informaţii Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri