Scandalul dosarelor fictive. Bolnavă de cancer, refuzată: „Nu mai sunt bani!”

Data publicării:
mana cu perfuzie

La Galaţi, banii pe tot anul pentru îngrijirea bolnavilor la domiciliu s-au terminat în vară, în timp ce la Bucureşti alţii făceau deconturi pe dosare false. Acesta este unul din efectele fraudei din sănătate. Reporterii Digi24 au identificat un pacient refuzat la Tecuci în august, pentru că s-ar fi epuizat fondurile alocate până în decembrie. Iar informaţia privind epuizarea fondurilor - Casa de asigurări din Galaţi a primit-o de la Bucureşti, de la Casa naţională, pe holurile căreia se falsificau dosarele.

Totul a ieşit la iveală după ce rudele unei bolnave de cancer din Tecuci au solicitat luna trecută Casei de Asigurări de Sănătate de la Galaţi să acorde bani plata pentru îngrijirea bolnavului la domiciliu.

Într-un răspuns scris transmis de către această instituţie se arată însă că bugetul pe anul 2017 nu mai permite soluţionarea favorabilă a cererii.

Rudele bolnavei spun că situaţia este revoltătoare, asta cu atât mai mult cu cât în urmă cu o lună au putut beneficia de bani de la Casă pentru plata serviciilor de îngrijire medicală.

Acum, bolnava a fost trecută pe o listă de aşteptare fără să ştie când va putea beneficia din nou de aceste servicii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri