Scandalul falsului chirurg. Toți medicii străini din România vor fi verificați

Data actualizării: Data publicării:
doctor fals fb

Anchetă de amploare în toate clinicile private din România în care lucrează medici străini. Asta după ce un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic în România şi chiar a participat la numeroase operaţii estetice.

Bărbatul cu doar 8 clase absolvite a primit în Italia o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare, pentru o infractiune asemănătoare. În Italia, Matteo Politi era parcagiu.

Bărbatul nu intra în sala de operație singur, așa s-a descoperit că este un chirurg fals. Asistentele au observat că acesta nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător, a dezvăluit Libertatea.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că Ministerul Sănătății nu a echivalat diplomele medicului fals.

„Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect”, a spus Sorina Pintea.

Citește și Reacția Spitalului Monza despre italianul cu 8 clase care s-a dat medic în România

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri