Scandalul falsului medic italian. Pintea: Angajatorul trebuia să verifice toate documentele

Data actualizării: Data publicării:
pintea

După ce a recunoscut că falsul medic italian a primit aviz de la DSP „din milă”, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, dă acum vina pe clinicile private unde Matteo Politi a operat. Sorina Pintea spune că directorii acestor spitale nu au verificat toate documentele italianului atunci când au decis să colaboreze cu el.

Reporter: Ce se întâmplă în acest caz? Cine ar trebui să răspundă?

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: Angajatorul, în primul rând. Are obligația să verifice toate documentele, or el avea unul singur.

Reporter: De ce s-a trecut la sancțiuni atât de târziu?

Sorina Pintea: Și pentru mine a fost o surpriză, pentru că am înțeles că existau din noiembrie sesizări. Prima sesizare, pe care DSP, că aici vorbim de un document dat de DSP, a avut-o săptămâna trecută, joi. Deși dosarul era din noiembrie, am înțeles.

Reporter: Colegiul Medicilor poartă vreo răspundere?

Sorina Pintea: Colegiul Medicilor nu a eliberat aviz de liberă practică, deci nu. Ministerul Sănătății nu a dat recunoașterea diplomei, deci nu. Există un un aviz, cod de parafă dat de DSP întocmit de un funcționar pe baza unor documente ilegale sau în lipsa unor documente, dar care nu putea fi utilizat fără celelalte două. Mai departe, am informații, nu sunt încă sigure, că avea și o poliță de malpraxis, din februarie 2018, care teoretic se eliberează, din nou, pe baza acelor trei documente.

Citiți și: 

Povestea valetului de parcare din Italia care a făcut operații estetice la București

Falsul medic italian Matteo Politi mai are un dosar penal. A înșelat 2 medici cu 11.000 de euro

Aventurile „doctorului” cu 8 clase în Italia. Cum a ajuns să fie condamnat la închisoare

Scandalul falsului chirurg. Toți medicii străini din România vor fi verificați

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri