Scandalul radiografiilor din vestiarul spitalului din Slatina. Ce spun medicii acuzați că le-au ascuns

Data actualizării: Data publicării:
radiografie plamani oms tuberculoza 29 10 2015

Trei medici din Slatina sunt cercetati disciplinar pentru ca au ascuns 140 de radiografii ale unor pacienţi. Descoperirea a fost făcută ieri de poliţiştii care le-au spart vestiarele. Suspiciuni au apărut după ce poliţia a cerut spitalului fişa unei victime a unui accident rutier, iar radiografia n-a mai fost de găsit. Totodată, poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru furt şi distrugere după ce unul din medici a reclamat că i s-a spart vestiarul.

Pe 26 februarie, Poliţia din comuna Dăneasa, judeţul Olt a cerut spitalului din Slatina fişa medicală a unui pacient, victimă a unui accident auto. Radiografia făcută în ziua accidentului nu a mai fost, însă, de găsit. Cum nu era prima situaţie de acest gen, conducerea spitalului a decis să verifice ce s-a întâmplat de fapt.

Florin Popa, directorul medical al Spitalului Slatina: Am fost informat de domnul manager că se va întruni o comisie şi că trebuie să mergem să căutăm radiografii deoarece la solicitarea IPJ Olt a unor acte medico-legale nu au fost găsite radiografiile.

Comisia şi câţiva poliţişti au mers în vestiarele medicilor şi le-au deschis dulapurile. Au descoperit astfel 140 de radiografii în dulapurile a 3 medici ortopezi. Documentele medicale aparţin unor pacienţi trataţi în intervalul 2015 - 2019. Medicii acuzaţi spun că radiografiile erau folosite strict pentru lucrări ştiinţifice.

Ştefan Jidovin, medic ortoped: Nu sunt ale spitalului, nu sunt documente medico-legale. Nu sunt de la fişele pacientelor, sunt făcute în policlinică. Deci aceste filme nu se arhivează.

Ion Grămăticu, medic ortoped: Șeful secţiei mă sună: ieşi din operaţie că, ştii, trebuie să deschizi vestiarul. Poftim?! Nu vă supăraţi, am zis, cum să ies din operaţie ca să deschid vestiarul?

Unul dintre medici a sunat la poliţie să reclame că i-a fost spart vestiarul.

Alexandra Dinu, purtător de cuvânt IPJ Olt: A sesizat prin 112 faptul că i-au fost sustrase mai multe bunuri din fişetul personal. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de furt şi efectuează cercetări.

Medicii sunt cercetaţi disciplinar şi riscă de la un avertisment scris până la desfacerea contractului de muncă. Conducerea spitalului a anunţat că în cazul în care vor fi constatate fapte mai grave, va face negreşit plângere penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri