Schimbările bruște de temperatură pot avea efecte grave asupra sănătății. Ce afecțiuni riscăm

Data publicării:
Every Day Life In Romania As EU Members Mull Schengen Inclusion
Foto: Getty Images

Schimbările bruşte de temperatură afectează organismul uman, atrag atenţia medicii. În mai puţin de 24 de ore, la Galaţi, ca şi în alte zone din ţară, s-a înregistrat o diferenţă de 18 grade. O asemenea scădere bruscă atrage după sine probleme de sănătate, spun specialiştii. Astfel, creşte riscul apariţiei astmului, afecţiunilor pulmonare şi respiratorii, dar şi al alergiilor sau depresiei.

Dacă sâmbătă, faleza Dunării era plină de localnici care au ieşit să profite de vremea frumoasă, duminică situaţia s-a schimbat radical.

„Faleza din Galaţi este pustie. Este aproape ora prânzului şi sunt minus 2 grade, în condiţiile în care ieri, la aceeaşi oră se înregistrau 16 grade Celsius”, relatează Dana Costache, jurnalistă Digi24.

Medicii spun că organismul uman a început să îşi piardă capacitatea de adaptare la fluctuaţiile de temperatură. Atunci când corpul este slăbit, efectele asupra sănătăţii pot fi destul de grave.

„Persoanele cu sistemul imunitar scăzut pot fi vulnerabile în această perioadă la variaţiile de temperatură, apărând infecţii mult mai uşor decât la persoanele sănătoase şi trebuie să avem grijă cum ne îmbrăcăm, să ne hidratăm corespunzător”, afirmă Valentin Boldea, medic de familie.

Cei mai afectaţi de aceste diferenţe mari de temperatură de la o zi la alta sunt copiii şi bătrânii cu afecţiuni cronice.

Săptămâna viitoare, toată ţara va fi curpinsă de un val de frig şi ninsori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri