Se redeschide secția ATI a Spitalului de Arsuri din Capitală

Data publicării:
spitalul de arsuri bucuresti foto agerpres
Foto: Agerpres

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din București se redeschide astăzi.  Unitatea a fost închisă în iulie 2016, după ce un medic a filmat larve pe rana unui pacient care între timp a şi decedat. Înregistrarea a fost postată de jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

spitalul de arsuri bucuresti foto agerpres
Foto: Agerpres

Lucrările de reabilitare au durat mai bine de şapte luni şi au costat 250.000 de euro, bani plătiţi de Primăria Sectorului 1. Spaţiul a fost regândit şi acum secţia are cinci paturi în loc de 10. Conducerea spitalului spune că s-a făcut dezinfecţie până la cărămidă, au fost montate uşi care asigură izolare perfectă şi un nou sistem de ventilaţie.

După ce doi pacienți au decedat la Spitalul de Arsuri din Capitală în iulie 2017, Inspecţia Sanitară a decis suspendarea activităţii secţiei ATI. Totodată, Parchetul Tribunalului București a deschis un dosar penal pentru moartea suspectă a bărbatului filmat de unul dintre medicii Spitalului de Arsuri, care prezenta o rană provocată de arsuri, infectată de viermi.

De asemenea, Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Citiți și:
Anchetă la Spitalul pentru Arsuri | 10 medici audiați
Medicul de la Spitalul de Arși: Sunt obligată să asist neputincioasă la un malpraxis care este perpetuat şi girat de toate autorităţile
Anchetă la Spitalul de Arsuri. Mărturiile medicului care a filmat larve în rănile unui pacient
EXCLUSIV. Medic: „Probabil că larvele alea s-au plimbat de la pacient la pacient”
Anchetă după decesele de la Spitalul de Arsuri 
Înregistrare audio. Discuție între un medic și fostul manager al Spitalului de Arsuri: „Toți pacienţii din Reanimare mor de infecţii” 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri