Secția ATI a Spitalului Foișor a fost evacuată, după ce o parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți

Data actualizării: Data publicării:
pacient conectat la aparatura pentru ECMO
Foto cu caracter ilustrativ: Guliver/GettyImages

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” a fost evacuată după ce o parte din pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți. La Foișor sunt 2 paturi de ATI COVID din totalul de 28.

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” are aprobată în prezent structura de două paturi ATI COVID-19, din 28 de paturi total ATI, alocate în caz de necesitate în postoperator - „pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evolutiei postchirurgicale”, incluzand actul chirurgical terapeutic.

Reprezentanții unității medicale au transmis că există posibilitatea transformării în integralitate în spital suport COVID-19, cu afectarea în totalitate a specificului activității monospecialitate ortopedietraumatologie, pentru 5 paturi ATI COVID-19, aceasta fiind capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica de oxigen proprie a spitalului.

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți - inclusiv a unor pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale -, s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice - curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea - ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, transmit reprezentanții Spitalului „Foișor”, citați de Mediafax.

Pacienții diagnosticați cu germeni multirezistenți au fost izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, iar cei care erau pozitivi COVID-19 au fost deja externați, potrivit reprezentanților Spitalului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri