Șefa DSP Giurgiu a primit două teste negative la două zile după ce fusese confirmată cu coronavirus

Data publicării:
teste coronavirus laborator medic
Laborator pentru teste anti-COVID-19. Foto: Inquam Photos / George Călin

Directorul executiv al DSP Giurgiu, Claudia Micu, care a fost confirmată cu coronavirus la sfârșitul lunii trecute, şi-a refăcut de două ori testele şi ambele au ieşit negative.

"Claudia Micu a fost testată în data de 29 iulie 2020, la cererea dumneaei, după ce a prezentat o parte din simptomatologia bolii, respectiv durere în gât, iar testul efectuat la Spitalul Judeţean Giurgiu a ieşit pozitiv. Dumneaei a fost internată la un spital din Giurgiu, dar la două zile s-a externat, după ce şi-a refăcut testul la două laboratoare diferite şi ambele au ieşit negative. Acum continuă investigaţiile medicale să vadă dacă a avut vreodată virusul, şi în această situaţie ar fi primul caz când o persoană se vindecă în doar două zile, sau dacă primul test a fost fals pozitiv", a declarat luni prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, potrivit Agerpres.

Din ancheta epidemiologică a reieşit că șefa DSP nu a fost contact direct cu nicio persoană confirmată pozitiv cu virusul SARS-COV-2, astfel că s-a bănuit că este vorba de o transmitere comunitară.

Totuşi, directorul adjunct şi încă un medic din cadrul DSP Giurgiu, care au fost contacţi apropiaţi, au fost plasaţi în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform legii, din prima zi în care testul directorului executiv al DSP Giurgiu a ieşit pozitiv.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri