Șefa Societatății de Epidemiologie, despre evoluția epidemiei Covid-19: Dacă mie nu-mi pasă de mine, trebuie să-mi pese de ceilalți

Data actualizării: Data publicării:
doina-azoicai
Doina Azoicăi, președintele Societatății Române de Epidemiologie. Foto: srepi.ro

Președintele Societatății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a declarat, referitor la numărul de cazuri de coronavirus, că cea mai mare responsabilitate în influențarea evoluției epidemiei o are tot populația, prin modul în care înțelege să respecte măsurile de protecție. 

"Creșterea poate să fie motivată de foarte multe cauze. Dar, una din cauzele pe care putem să o controlăm este legată de comportamentul populației. Faptul că ne dorim să revenim la normalitate, acest lucru trebuie să ne facă să fim mai conștienți de faptul că fiecare dintre noi avem niște responsabilități. (...) În cadrul acestor măsuri de relaxare populația trebuie să țină cont că sunt niște standarde care încă trebuie respectate. Și aceste recomandări de bază, care sunt accesibile fiecăruia dintre noi, trebuie aplicate în continuare, pentru ca într-adevăr să ajungem la altă etapă de relaxare și treptat să intrăm în această mult dorită normalitate", a declarat Doina Azoicăi la Digi24.

Ea a precizat că era de așteptat ca nu toată lumea să respcte regulile impuse de autorități, dar totuși fiecare are responsabilitatea de a avea grijă de ceilalți.

"La o populație atât de mare nu ne așteptăm să avem 100% complianță. (...) În momentul în care cineva nu respectă aceste reguli, fie nu a știut, fie nu are obiceiul totuși să se comporte într-o comunitate. Dacă mie nu-mi pasă de mine, trebuie să-mi pese de ceilalți. Lucrul acesta se învață în familie, în școală", a mai spus șefa Societății de Epidemiologie.

Doina Azoicăi a arătat că măsurile de relaxare sunt necesare, dar implică și responsabilități din partea populației: "Apelul nostru este să trecem într-o nouă etapă mult dorită de relaxare, să încercăm (...) să ajungem cât mai repede pe acea pantă descendentă sau măcar să avem o situație convenabilă cu numărul de cazuri pt a putea aplica și alte măsuri de relaxare, care sunt necesare din punct de vedere social și psihologic".

Editor: B.P.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri