Șeful CNAS, după ce Dăncilă i-a cerut demiterea: Nu iau în calcul să demisionez

Data actualizării: Data publicării:
Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu
Foto: Facebook / Răzvan Vulcănescu

Președintele Casei de Asigurări de Sănatate, Răzvan Vulcănescu, a anunțat că nu demisionează și nu se consideră vinovat că de două săptămâni și mai bine nu funcționează sistemul informatic. Premierul Viorica Dăncilă a cerut astăzi ministrului Sănătăţii să îl demită pe Vulcănescu din cauza blocajului în cazul cardului de sănătate și pe purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Osmanovici, pentru afirmaţia cinică făcută ieri că „oamenii mor și cu sistem și fără”.

Răzvan Vulcănescu, șeful CNAS, a spus că nu se consideră vinovat de faptul că sistemul informatic pentru cardurile de sănătate nu funcționează.

Nu iau în calcul să demisionez”, a spus el.

În ceea ce privește declarația lui Osmanovici, Vulcănescu spune că aceasta este „absolut regretabilă” și că acesta „va suporta toate consecințele”.

Întrebat dacă purtătorul de cuvând va fi dat afară, Vulcănescu a spus: „Este functionar public. Ne raportăm la legislația specifică funcționarului public care a greșit în exercițiul funcției publice. Voi avea o discuție cu el și vom vedea, în măsura în care dânsul va merge pe varianta demisiei, atunci vom lua cunoștință”.

Dăncilă i-a cerut ministrului Sorina Pintea să-l demită pe Vulcănescu și pe Osmanovici după ce acesta din urmă a spus  că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”, cu referire la blocajul sistemului electronic pentru cardul de sănătate.

„Am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa asigurărilor de sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție, de aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate și a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a spus Viorica Dăncilă într-o declaraţie de presă.

După scandalul provocat de declarația făcută ieri la RFI, Osmanovici a venit cu explicații printr-un mesaj pe pagina Facebook.

„Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine”, a scris el.

Este o declaraţie absolut nefericită, absolut neinspirată, nimeni nu ar trebui să o facă. Tot ce furnizăm, Casa de Asigurări, Ministerul Sănătăţii, trebuie să fie de o anumită calitate. Cea mai potrivită abordare ar fi fost adresarea de scuze pacienţilor şi utilizatorilor sistemului.

Sunt probleme tehnice, dar pot fi explicate, oamenii, dacă le explici, înţeleg”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri