Șeful Pfizer spune că va fi nevoie ca lumea să se vaccineze anti-Covid în fiecare an

Data actualizării: Data publicării:
vaccinare-vaccin-femeie-seringa-profimedia-2
Foto: Profimedia

Oamenii probabil vor trebui să fie vaccinați anual împotriva Covid pentru mulți ani care vor veni, a spus șeful Pfizer pentru BBC.

Doctorul Albert Bourla a declarat că se gândește că va fi nevoie de vaccinarea anti-Covid anuală pentru a menține „un nivel foarte înalt de protecție”.

Marea Britanie a asigurat 114 milioane de doze suplimentare de vaccinuri Pfizer și Moderna pentru a fi livrate în următorii doi ani.

Cu un an în urmă, Marea Britanie era prima țară care aproba vaccinul Pfizer-BioNTech.

Directorul executiv al Pfizer a vorbit cu BBC înaintea apariției variantei Omicron, mai întâi identificată în Africa de Sud și, de asemenea, înaintea anunțului că guvernul britanic semnase contracte pentru achiziția celor 54 de milioane de doze Pfizer-BioNTech și 60 de milioane de doze Moderna suplimentare pentru anii 2022 și 2023.

Aceste contracte includ accesul la vaccinuri modificate, dacă e nevoie, pentru a combate Omicron și variante viitoare care pot provoca îngrijorare, a declarat Departamentul de Sănătate.

Dr Bourla a spus că Pfizer a produs deja vaccinuri actualizate ca răspuns la tulpina Beta, identificată inițial tot în Africa de Sud și Delta, identificată prima dată în India, însă că nu a fost nevoie de acestea.

Citește și Șeful Moderna avertizează că vaccinurile actuale nu sunt la fel de eficiente împotriva Omicron precum sunt față de varianta Delta

Compania lucrează acum la un ser actualizat la Omicron, care ar putea fi gata în 100 de zile.

El a spus că vaccinurile au ajutat la salvarea a milioane de vieți în timpul pandemiei și că fără ele „structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințate”.

Până la sfârșitul anului, Pfizer se așteaptă că va produce suplimentar trei miliarde de doze din vaccinul ARN-mesager, iar alte patru sunt planificate pentru anul viitor.

A existat o cursă globală pentru a proteja oamenii, a spus Bourla, însă în 2022 țările ar avea „toate dozele de care au nevoie”.

Câteva organizații caritabile de la nivel global din domeniul sănătății susțin că este imoral ca Pfizer, BioNTech și Moderna să facă bani din pandemie.

Însă în vreme ce majoritatea oamenilor au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, în unele părți din Africa procentul reprezintă mai puțin de o persoană din 20.

Citește și Șeful Pfizer spune că pastila anti-COVID dezvoltată de companie este eficientă și în cazul variantei Omicron

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri