Sari la conținut

Și sistemul privat de sănătate riscă să intre în criză de personal

Migraţia medicilor a produs o criză de personal nu doar în sistemul de stat, ci şi în cel privat. Şi în curând urmează criza asistenţilor medicali. Este ceea ce susţine patronul unei reţele medicale private din ţara noastră, care mai spune că în lipsa unor măsuri pe termen lung, efectul va fi copleşitor în cel mult 5-10 ani.

„Ei fac şcoală 12 ani, fac facultate 6 ani, după care fac specializare 3 ani, fac primariat şi aşa mai departe. Vreo 20 de ani ca să ajungă să profeseze. Ceea ce se va simţi - vârfurile din facultate nu mai sunt prinse, şefii de promoţie nu prind România. Peste 5-10 ani începem să vedem această pierdere de medici. La Ministerul Sănătății trebuie un plan de termen lung. Dacă se schimbă guvernanța şi vine altul, degeaba. Proiectul trebuie să fie pe 8-15 ani. Dacă facem pe 6 luni, o să ne scufundăm”, a declarat la Digi24 Mihai Marcu, patronul rețelei MedLife.

Despre toate acestea, dar şi despre ce înseamnă medicina ca afacere particulară, aflați din emisiunea „În faţa ta”, diseară, de la miezul nopţii.