Situație „explozivă” la UPU Ploiești. Medicii revoltați au trimis un protest scris

Data publicării:
intrarea upu de la spitalul judetean ploiesti
Intrarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Foto: captură TV

Medici lipsă, spațiu insuficient, dotări puține. Sunt motivele care i-au făcut pe medicii Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Ploiești să se revolte. E o  situație pe care chiar medicii o numesc „explozivă”: 12 medici consultă zilnic peste 250 de pacienți, iar spațiul în care pacienții așteaptă rezultatele testelor Covid are, deseori, capacitatea depășită și de trei ori.

Prima dată, medicii de la UPU au trimis un protest scris la DSP Prahova. Cadrele medicale spun că spațiul UPU pentru primirea suspecților Covid este mult prea mic, că unitatea nu are specialiști, alocație de hrană și nici buget pentru medicamente. Personalul este insuficient, iar lipsa aparaturii îi face pe cei bănuiți că ar fi infectați să aștepte chiar și peste trei zile un diagnostic și un loc într-un spital de profil. Într-un spațiu proiectat pentru 17 persoane ajung uneori să aștepte și 50 de pacienți suspecți de covid.

Pe fondul lipsei de personal, la UPU Ploiești au fost detașați doi medici din organigrama Spitalului Covid de la Câmpina. Ca urmare, acum, spitalul de la Câmpina a rămas cu ture fără medic de gardă la UPU. În plus, cei doi specialiști detașați au intrat în concediu, așa că nici la Ploiești nu s-a rezolvat, de fapt, problema.

Situația a ajuns și la urechile ministrului sănătății, Nelu Tătaru, după ce în urmă cu câteva zile la unitatea medicală a fost, pentru a face o evaluare, un reprezentant al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Nelu Tătaru spune că soluția ar fi ca și celelalte spitale din județul Prahova să își creeze izolatoare pentru pacienții suspecți care așteaptă diagnosticul, iar asimptomaticii să fie testați acasă. Nu în ultimul rând, se va recurge inclusiv la detașări din alte județe, pentru a acoperi deficitul de personal.

De la începutul pandemiei, aproape 4.400 de persoane au fost diagnosticate cu Covid în județul Prahova, iar 145 de pacienți au murit de această boală.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri