Situație gravă la Galați: 78 de cadre medicale din 11 secții ale Spitalului Județean, diagnosticate cu COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
doctori coronavirus medici
Foto: Getty Images

78 de cadre medicale din 11 secţii ale Spitalului Judeţean Galați au fost diagnosticate cu COVID-19. Chiar dacă numărul cadrelor medicale infectate este foarte mare, spitalul continuă să-şi desfăşoare activitatea, însă în unele secţii lucrurile decurg anevoios.

Spitalul este cea mai mare unitate medicală din județ.

Cea mai afectată este secţia de Medicină Internă II, cu 28 de cazuri, şi Cardiologie, cu 24 de cazuri de COVID-19 De asemenea, o liftieră a spitalului este infectată. 

Cea mai mare parte a cadrelor medicale infectate nu prezintă simptome.

Prefect: Cum a ajuns COVID-ul în spital, dacă totul era în regulă?

Spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Galați. Contactat de Digi24, președintele CJ Galați nu a răspuns apelurilor. În schimb, prefectul județului, Gabriel Avrămescu, a vorbit la Digi24 despre această situație.

„O echipă de patru epidemiologi de la Constanța a venit la Galați pentru a verifica modul în care spitalul este pregătit să treacă de această încercare”, a anunțat prefectul. Specialiștii epidemiologi vor decide ce secții vor rămâne deschise, unde se poate muta activitatea lor și dacă se impun măsuri mai restrictive.

„În continuare se primesc pacienți. Nu intră niciun pacient fără să aibă test COVID efectuat. Analizăm dacă vom permite internările în continuare sau vom redirecționa pacienții către alte județe”, a precizat prefectul.

„Eu am fost informat că circuitele sunt funcționale, că nu sunt probleme. Și atunci se pune întrebarea: cum a ajuns COVID-ul în spital? Pentru că dacă avem și circuite și avem și echipamente, ori nu au fost respectate procedurile de lucru, ori cele de protecție au avut o problemă”, a subliniat Gabriel Avrămescu.

Prefectul a solicitat sprijin de la autoritățile centrale, în condițiile în care Galațiul este printre județele cu un număr foarte mare de îmbolnăviri. „E foartte important să nu lăsăm garda jos și să nu pierdem ce câștigasem în această luptă, pentru că din cauza acestei relaxări greșit înțelese, ne trezim în situația care e”, a punctat Avrămescu.

Editor web: Luana Păvălucă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri