Situație îngrijorătoare: Spitalele COVID din București nu mai au locuri libere pentru pacienți

Data actualizării: Data publicării:
pacient la terapie intensiva
Pacient la terapie intensivă. Foto: Getty Images

Spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Este o situație nemaiîntâlnită până acum, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Spitalele din Capitală în care sunt tratați pacienții infectați cu coronavirus sunt pline, la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri.

În București sunt peste 1.500 de paturi, însă sunt manageri de spitale non-COVID care încearcă încă de ieri să transfere pacienți care s-au pozitivat în urma testării dar nu au unde să-i transfere, iar aceste persoane rămân în izolatorul de la camera de urgență, până se eliberează un pat.

De exemplu, Terapia Intensivă de la Spitalul Marius Nasta este ocupată, iar în secție mai sunt doar patru locuri libere, din care numai unul are oxigen disponibil, astfel că celelalte trei nu pot ajuta pacienții care ar avea nevoie.

La Spitalul Colentina, care este parțial un spital de suport COVID, cele 50 de locuri, inclusiv de la ATI, sunt toate ocupate.

La Institutul Matei Balș se fac în fiecare zi externări, însă paturile sunt ocupate imediat în următoarele ore, iar acest lucru se întâmplă și în celelalte spitale din Capitală.

În țară, în prezent sunt peste 13.000 de paturi în secțiile care tratează persoane infectate cu coronavirus, iar 5.092 sunt neocupate. La ATI sunt disponibile 1.050 de locuri în țară, dintre care jumătate sunt ocupate. Având în vedere că starea pacienților se agravează foarte repede, ei nu ar rezista unui transfer în alt județ.

O altă situație este la Giurgiu, unde un manager de spital încearcă să transfere nouă pacienți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri