Sorina Pintea a avut și „surprize plăcute” la spitalele vizitate. Explicația pentru controalele în miez de noapte

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea 2

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în miez de noapte la spitalele din țară. Dacă a fost nemulțumită de mari spitale din țară – săptămâna trecută spunea chiar că va propune ridicarea acreditării spitalelor din Ploieşti şi Târgu Jiu, spune că a avut și surprize plăcute de data aceasta, mai ales în cazul spitalelor mici.

„Vineri după-amiază am fost la spitalele din Gherla și Dej, spitale mai mici. Spitalul din Gherla, de exemplu, un spital nerenovat, dar foarte curat. Angajații au știut să raspundă la întrebările legate de cum se face dezinfecția, de modul în care pot face curățenia. Spitalul din Dej, o surpriză foarte plăcută la compartimentul de terapie intensivă. Dotat, aranjat, toată medicația necesară prezentă acolo”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

Și la spitalul din Slobozia, vizitat tot în acest weekend, ministrul spune că a avut „o surpriză relativ plăcută”.

„Sunt mici deficiențe, dar care pot fi corectate. Până la urmă și Slobozia, din acest punct de vedere, a fost o surpriză relativ plăcută. Din păcate, și cei de acolo se confruntă cu lipsa medicilor, pe diferite specialități, lucru pe care împreună cu cei de acolo vom încerca să-l rezolvăm”, a spus ministrul.

Pentru spitalul din Constanța, în schimb, Sorina Pintea nu a avut cuvinte de laudă. „Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, acestea sunt concluziile controlului din această noapte. Ministrul a cerut demiterea a două asistente-şefe şi sancţionarea directorului administrativ.

Sorina Pintea a explicat și de ce a luat decizia de a vizita aceste spitale: „La Gherla și Dej am fost în drumul spre casă. A fost o oprire și am vrut să văd spitale mici, dacă respectă reguli: curățenia, modul cum sunt primiți pacienții la gardă și primiri-urgențe și dacă se respectă graficele de lucru, adică dacă cei înscriși în el sunt prezenți la muncă”.

Ea a adăugat că merge în timpul nopții în control la spitale pentru că atunci are timp.

„Nu mizez pe elementul surpriză. La Constanța nu trebuia să fie surpriză că vine ministrul și totuși lucrurile nu au fost în regulă. Nu trebuie să facem curățenie sau să respectăm pacienții pentru că vine ministrul, ci pentru că așa e normal și asta e regulă”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că va continua să meargă în control la spitale.

„Elementul surpriză va fi că mă voi întoarce. Nu știu când, dar curând, ca să verific dacă lucrurile s-au schimbat”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri