Sorina Pintea a fost în control la unul dintre cele mai reclamate spitale din țară. „Nu mi-a plăcut ce am văzut”

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea ochelari - george calin inquam
Foto: Inquam Photos / George Călin

Unul dintre cele mai reclamate spitale din ţară a fost controlat noaptea trecută. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vrut să vadă exact ce se întâmplă acolo şi s-a dus noaptea, astfel încât nimeni să nu se aştepte. A luat la pas toate secţiile, iar la final s-a declarat dezamăgită de ce a găsit.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Mi-au spus că nu semăn cu cea pe care au văzut-o la televizor.

Asta ar fi fost reacţia paznicilor de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu când au dat, noaptea trecută, la poartă, nas în nas cu ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Au fost foarte multe reclamaţii în ultima perioadă, am constatat că e cazul să vin, să văd cu ochii mei anumite aspecte. Nu mi-a plăcut ce am văzut!

Sorina Pintea a luat la pas mai multe secţii. A început cu Unitatea de Primiri Urgenţe.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: N-am verificat nimic. Pur şi simplu, am mers pe secţii şi am observat, aşa cum face un fost manager.

Gheorghe Stanciu, medic: S-a uitat, a văzut, noi am spus ce avem, ce ne mai trebuie. Suntem cei mai tari din punctul de vedere al reclamaţiilor. Avem 60 de reclamaţii.

Sesizările făcute la Ministerul Sănătăţii au plecat chiar de la cadrele medicale. Nemulţumiţi sunt, însă, şi pacienţii:

-Să nu ai, în secolul 21, apă caldă în continuu, să te speli. Nu există aşa ceva. Şi cu medicamentele e o groază. Nu avem aia, nu avem aia. Nu ţi le dă. Poţi să crapi!

-La Urgenţe e jale. Stai o zi întreagă, nu te întreabă nimeni, te dă afară ca pe un câine.

-Ar trebui să se schimbe mai multe. În primul rând, să schimbe conducerea.

Şi Corpul de Control al ministerului se află în aceste zile la Târgu Jiu. Verificările se fac după ce mai mulţi medici s-au plâns de lipsa echipamentelor de protecţie. Controale se fac şi la Secţia Psihiatrie, acolo unde doi bolnavi au fost filmaţi de o angajată a spitalului aproape dezbrăcaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri