Sorina Pintea: Am făcut plângere împotriva celor care au distribuit informații false despre vaccinuri

Data publicării:
sorina pintea inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii au primit, în cutiile poştale, pliante cu mesaje împotriva vaccinării transmise în numele Ministerului Sănătăţii, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi UNICEF. Broşurile avertizează asupra pericolului reprezentat de vaccinul ROR. Ministerul Sănătăţii atrage atentia că astfel de mesaje pun în pericol sănătatea micuţilor, în condiţiile în care, de la debutul epidemiei de rujeolă, 59 de copii au murit în România.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății: „Încă de luni i-am contactat pe partenerii noştri din OMS şi de la UNICEF şi împreună am făcut o plângere pe care a semnat-o ministrul Sănătăţii pentru că s-au folosit aceste mesaje abuziv pentru că sunt falsuri făcute şi pentru că mesajele conţin un grad foarte mare de periculozitate vizavi de opţiunea părinţilor în ceea ce priveşte vaccinarea copiilor”.

Ştiţi foarte bine că Ministerul Sănătăţii împreună cu aceşti doi importanţi parteneri au demarat o campanie de vaccinare din uşă în uşă, campanie care a deranjat încă de la începutul ei, din luna mai. Eu nu am ieşit niciodată public să spun despre ameninţările mai mult sau mai puţin voalate, care mi-au fost adresate atât mie cât şi colegilor mei de campanie.

Pun în pericol sănătatea copiilor şi nu doar a copiilor lor, ci şi a comunităţii pe care copiii lor o frecventează. Deci sunt lucruri foarte grave şi nu cred că merită să ne riscăm viaţa copiilor pentru nişte mesaje total neadevărate, nejustificate şi nedemonstrate ştiinţific.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri