Sorina Pintea: Declaraţia referitoare la faptul că românii ar fi un popor de infractori, scoasă din context

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea ochelari - george calin inquam
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

După un val de reacţii furioase, Sorina Pintea s-a văzut nevoită să revină asupra declaraţiei că românii ar fi "un popor de infractori".

Ministrul Sănătăţii a făcut această afirmaţie, marţi, la o dezbatere privind şpaga dată de pacienţi în spitatele de stat.

Cuvintele i-au scăpat atunci când îşi exprima consternarea faţă de faptul că oamenii protestează atunci când se măresc amenzile şi pacienţii nu depun reclamaţii atunci când li se cere şpagă.

În urma acestei afirmaţii, Opoziţia i-a cerut demisia. Sorina Pintea spune acum că declaraţia a fost scoasă din context.

Întrebată, cu ocazia unei declaraţii de presă susţinute la finalul şedinţei de Guvern, cum răspunde criticilor aduse de reprezentanţii Opoziţiei care i-au cerut demisia, ministrul a replicat că urmează să facă precizări pe această temă.

"Aş dori să nu comentez aceste afirmaţii ale Opoziţiei. Pot doar să vă spun că această declaraţie a fost scoasă din context. Atât în acest moment. Voi face nişte precizări pe această temă, dar, repet, această declaraţie a fost scoasă din context", a spus ea.

Întrebată dacă în opinia sa românii sunt un "popor de infractori", Sorina Pintea a replicat: "Nici vorbă".

Am constatat și de-a lungul carierei mele că, dacă nu există măsuri coercitive, nicio problemă nu se rezolvă. Și nu se referă doar la sesizarea organelor de cercetare penală, trebuie să fie ceva mai mult decât atât”, a spus Sorina Pintea, în urmă cu două zile.

Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a adăugat ministrul.

Urmăriți aici înregistrarea video. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri