Sorina Pintea: Lucrăm la lista medicamentelor strategice

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea la digi

Ministerul Sănătăţii va elabora o listă a medicamentelor strategice, care urmează să respecte anumite criterii. Ministrul Sorina Pintea a declarat, în emisiunea "Imparţial", de la Digi24, că documentul este analizat deja de specialişti.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: „În acest moment lucrăm la lista medicamentelor strategice, care sunt stabilite după anumite criterii, penultimul fiind costul şi ultimul cost-eficienţă.

Medicamentele esenţiale sunt pe o listă OMS. E o listă cu foarte multe denumiri. Am preferat să lucrăm pe comisii şi fiecare comisie să stabilească pentru patologia pe care o reprezintă aşa-zisele medicamente strategice.

În ceea ce priveşte mecanismul de preţuri, din 2015 nu s-au mai făcut corecţii de preţuri. Noi am avut un termen, 1 aprilie, să facem o corecţie. Pentru că am analizat foarte bine, nu mi s-a părut normal să fac o corecţie care ar fi fost cel puţin discutabilă şi am prorogat termenul până la 1 octombrie, stabilind criterii mai clare după ce am negociat cu producătorii şi distribuitorii.

Am făcut câteva modificări, dar după ce vom avea lista medicamentelor strategice, vom lua şi alte decizii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri