Sari la conținut
News Alert

Sorina Pintea: Lucrăm la lista medicamentelor strategice

Ministerul Sănătăţii va elabora o listă a medicamentelor strategice, care urmează să respecte anumite criterii. Ministrul Sorina Pintea a declarat, în emisiunea "Imparţial", de la Digi24, că documentul este analizat deja de specialişti.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: „În acest moment lucrăm la lista medicamentelor strategice, care sunt stabilite după anumite criterii, penultimul fiind costul şi ultimul cost-eficienţă.

Medicamentele esenţiale sunt pe o listă OMS. E o listă cu foarte multe denumiri. Am preferat să lucrăm pe comisii şi fiecare comisie să stabilească pentru patologia pe care o reprezintă aşa-zisele medicamente strategice.

În ceea ce priveşte mecanismul de preţuri, din 2015 nu s-au mai făcut corecţii de preţuri. Noi am avut un termen, 1 aprilie, să facem o corecţie. Pentru că am analizat foarte bine, nu mi s-a părut normal să fac o corecţie care ar fi fost cel puţin discutabilă şi am prorogat termenul până la 1 octombrie, stabilind criterii mai clare după ce am negociat cu producătorii şi distribuitorii.

Am făcut câteva modificări, dar după ce vom avea lista medicamentelor strategice, vom lua şi alte decizii”.